fbpx
Surinaamse Bankiersvereniging geen voorstander wijziging Wet op de Staatsschuld

GFC NIEUWS- De Surinaamse Bankiersvereniging heeft kennisgenomen van de initiatiefwet, ‘Tijdelijke voorziening voor de financiering van de Staatsbegroting en nadere wijziging van de Wet op de Staatsschuld’.

Als deze initiatiefwet zou worden aangenomen zal dat tot gevolg hebben dat de huidige Wet op de Staatsschuld wordt opgeheven.

De Wet op de Staatsschuld is in 2002 tot stand gekomen naar aanleiding van een overmatige financiering van de overheid dat tot gevolg had dat de samenleving geraakt werd door hoge koersen en fors stijgende prijzen.

De wet was ingesteld om herhaling te voorkomen door een rem te plaatsen op het verhogen van de schuldenlast.

Het plaatsen van een rem op de schuldenlast zorgt ervoor dat de overheid wordt aangemoedigd om te werken aan het verminderen van de uitgaven en verhogen van de inkomsten.

Het verder verhogen van de schuldenlast zou als gevolg hebben dat er een terugbetaalverplichting op toekomstige generaties wordt gelegd die nu al ruim boven de internationale norm ligt.

Het verder verhogen van de schuldenlast is niet wenselijk omdat de afstand tussen de officiële koers en de marktkoers toeneemt en het begrotingstekort hoog is.

Het opheffen van financieringsbeperkingen die ter bescherming van de samenleving dienen, is onverantwoord en niet raadzaam.

Juist op het moment dat de huidige Wet op de Staatsschuld haar werk behoort te doen, moet deze niet worden verzwakt. “Wij zijn mede hierdoor, geen voorstander van het aannemen van de initiatiefwet.”

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…