Surinaamse banken discrimineren mensen zonder vaste baan, onmogelijk rekening te openen

GFC NIEUWSREDACTIE- Verschillende Surinaamse bankinstellingen discrimineren personen die niet kunnen aantonen dat ze een vaste baan hebben.

Het is zonder een officiële werkgeversverklaring niet mogelijk om een bankrekening te openen. Hiermee worden zelfstandige kleine ondernemers in ons land uitgesloten.

Het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) laat aan GFC Nieuws weten, steeds vaker klachten te krijgen over deze werkwijze van de banken.

“Er zijn talrijke mensen in ons land die op hun eigen wijze proberen wat extra geld te verdienen en hun hoofd boven water te houden met tuinwerkzaamheden, het rijden van taxiritten, kleding repareren of het verkopen van gerechten, vruchten en groenten”.

“Deze personen worden echter steevast geweigerd bij de banken wanneer ze een rekening willen openen. Er is hier duidelijk sprake van discriminatie van een grote groep”, aldus het VrouwenCollectief.

Het KSVC roept de verantwoordelijke beleidsmakers op om direct maatregelen te treffen zodat deze ongelijkheid teniet wordt gedaan.

Overige berichten