fbpx
Surinaamse ambassadeurs naar Moskou voor Diplomatencursus

GFC NIEUWS- Een groep van negen functionarissen van het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft recent deelgenomen aan de International Advanced Course for Diplomats of Latin American and Caribbean Countries in Moskou, Rusland.

De participatie van de Surinaamse delegatie in deze cursus is het resultaat van de versterkte bilaterale relatie tussen de Republiek Suriname en de Russische Federatie.

Deze versterking is eveneens een uitvloeisel van het recent bezoek van de minister van Buitenlandse Zaken van Rusland, Sergei Lavrov, aan Suriname, hetgeen ook werd benadrukt tijdens de openingsceremonie van deze cursus.

Het cursusprogramma was een combinatie van colleges en excursies naar kunsttentoonstellingen, waarbij de participanten naast onder anderen de uitwisseling van kennis over de geschiedenis, handel, economie en het buitenlandbeleid, ook nieuwe inzichten verkregen over de cultuur en religie van Rusland. De Surinaamse delegatie heeft deze intensieve cursus als verhelderend en leerrijk ervaren.

Vanuit het perspectief van de participanten is het buitenlandbeleid van de Russische Federatie een constructief beleid, gebaseerd is op de behartiging van de nationale belangen van de Russische Federatie en het bereiken van haar strategische nationale prioriteiten, door onder anderen de waarborging en bescherming van de nationale veiligheid en het scheppen van gunstige voorwaarden voor een effectieve nationale ontwikkeling. Als principe wordt gehanteerd “geen inmenging in de binnenlandse aangelegenheden van staten”.

Vanuit het oogpunt van de Russische Federatie zijn de Latijns-Amerikaanse en Caribische regio (LAC) een `Zone van vrede` met economische stabiliteit, politiek verenigd en cultureel divers, waarbij zij de wens uitspreekt dat deze regio haar status van vrede behoudt. In dit kader verwelkomt en ondersteunt de Federatie de LAC-landen in de actieve participatie in multilaterale organisaties.

De participanten mochten na het succesvol afronden van de cursus (72 academische uren), hun certificaten in ontvangst nemen als bewijs van deelname.

Meer nieuws

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…