fbpx

Surinaamse ambassade in Nederland decoreert voor de eerste maal

“Als mensen jaar en dag hun krachten geven aan Suriname, Surinamer of niet, is het goed om die te waarderen,” zegt Ebu Jones, zaakgelastigde voor Suriname in Nederland, over de decoratie die is geweest vanuit de Surinaamse ambassade.

De decoratie van zeven mensen, die rond de Srefidensi plaatsvond, kan geheel in het kader geplaatst worden van het diasporabeleid dat deze regering voorstaat. Jones vertelt dat de decorandi zijn voorgedragen door de diaspora organisaties waarmee de Surinaamse ambassade in contact staat.

Jones noemt onder meer Kenneth Bron, cultuur ambassadeur van Suriname in Nederland. Hij werd geëerd om het uitdragen van Suriname op een speciale manier.

BEKIJK OOK
Bakstenen waterput ontdekt bij Waterkant 32

Verder noemt hij ook Yvonne Biervliet van de stichting Laat een container varen. Ze stuurt namens haar organisatie al langer dan twintig jaar containers naar Suriname.

Amwed Jethu is benoemd tot commandeur in de ere orde van de gele ster en de overige decorandi in ridder in de ere orde van de gele ster.

Als zaakgelastigde verricht Jones namens de president van de Republiek Suriname, Desire Delano Bouterse, de decoraties. Op vrijdag 1 december wordt een tweede groep van tien mensen gedecoreerd.(GFC)