fbpx

Surinaamse alumni nemen deel aan ondernemerschapsworkshop in Jamaica

GFC NIEUWS- In Montego Bay wordt van 3 – 6 december 2019 een ‘ 3 Day Startup train-the-trainers workshop’ gehouden.

Kishan Ramsukul en Moreno Jackson, beide alumni van het Young Leaders of the Americas programma, zijn geselecteerd om hieraan te participeren.

In totaal zijn er 31 personen uit 14 Caraïbische landen gekozen, om aan de workshop te participeren.

De bedoeling van de workshop is om de participanten de nodige skills en kennis bij te brengen, om regionale ondernemerschap initiatieven te versterken.

Enkele onderdelen die aan de orde zullen komen zijn: Het opstarten van een onderneming met de minimale middelen, het bijhouden van een gedegen financiële administratie, het uitschrijven en beheren van projecten, het in kaart brengen van diverse kansen en bedreigingen als ook het behandelen van de wetgeving om regionaal diensten en/of goederen aan te bieden.

Jackson zegt heel enthousiast te zijn, omdat alle onderdelen van het programma, ook het aspect van sociaal en verantwoord ondernemerschap geïncorporeerd hebben. Voor hem is het belangrijk dat ondernemers niet alleen aan het boeken van financiële winsten denken maar ook ervoor zorgdragen dat de aarde en totale mensheid niet negatief wordt beïnvloed door hun handelingen.

BEKIJK OOK
Muziektheatervoorstelling Apinti & Sambura op tournee door Suriname

Verder geeft hij aan dat hij verwacht dat zijn financiële – en projectmanagement skills, ook aangescherpt zullen worden.

Kishan verwacht dat deze vier dagen, zeer intensief maar zeker leerrijk zullen zijn. Hij houdt zich voornamelijk bezig met het organiseren en media productie ten aanzien van lokale evenementen. Hij geeft aan dat de kennis en ervaring die hij opdoet bij deze workshop goed gebruikt kunnen worden in Suriname. Er zijn veel personen die graag willen ondernemen, maar een push nodig hebben.

Beide alumni moeten als deel van dit programma, binnen zes maanden de informatie die zij hebben opgedaan, door middel van een lokale workshop overbrengen aan aspirant en startende ondernemers.