fbpx
Surinaamse afgestudeerde verpleegkundige krijgt hoge koninklijke onderscheiding.

GFC NIEUWS- Op het Paleis Huis Ten Bosch werd maandag als speciale onderscheiding het “Erekruis van de Huisorde van Oranje” uitgereikt aan Lygia Lieveld, een in het Academisch Ziekenhuis Suriname afgestudeerde verpleegkundige.

De bekroning werd gedaan door de Koning van Nederland Willem Alexander in aanwezigheid van de Koningin Maxima , Prinses Beatrix en vrijwel alle leden van het Koninklijk Huis.

Lieveld of Lygia zoals ze door de koning liefdevol werd toegesproken was vergezeld door haar familie, vrienden en collega’s.

Speciaal voor die gelegenheid werd ook het toenmalige hoofd van de opleiding van het Academisch Ziekenhuis, Willy Leeflang overgevlogen.

In zijn motivatie speech sprak de koning over de jarenlange verdienste (ruim 20 jaar) van Lieveld aan het Koningklijk Huis, waarbij ze met name zich onderscheidde door haar empathisch vermogen, mate van beroepsgeheim en andere ethische aspecten van het Verpleegkundig beroep.

Het geheel had een waardig maar bovenal indrukwekkend karakter waarbij met name de genodigden vol trots mochten meemaken, hoe een Surinaams opgeleide verpleegkundige geschiedenis schreef door als eerste van alle verpleegkundigen van zowel Nederland als Suriname voor zo een hoge onderscheiding in aanmerking te komen.

“Uit eigen observatie weet ik en heb ik kunnen ervaren dat Surinaamse Verpleegkundigen het wereldwijd goed doen en zeer gewild zijn. De prestatie van Lieveld spreekt voor zich en is een noemenswaardig voorbeeld van het hoogste niveau te noemen. Met een gerust hart mogen we daarom stellen dat mw Lieveld getoond heeft een waardige vertegenwoordiger van het verpleegkundig beroep en des te meer van de Surinaamse verpleegkundigen te zijn,” werd verder aangehaald.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)