fbpx

Surinaams volk snakt naar beter leven, prijzen moeten omlaag, meer geld in de portemonnee

GFC NIEUWS- Het is voor velen meer dan duidelijk dat het Surinaamse volk snakt naar een beter leven. Haast een ieder klaagt over een tekort aan geld en de hoge prijzen in de winkels.

gemberslank facebookQ | GFC NieuwsGFC Nieuws vroeg twee moeders dIe wonen in Paramaribo wat momenteel hun grootste ergernis is in Suriname. Het is zonneklaar: de hoge prijzen in de winkels en het gebrek aan voldoende geld.

De 35- jarige Lizette is moeder van twee kinderen en getrouwd. “Ik erger mij aan de verhoogde prijzen. Er lijkt maar geen verbetering daarin te komen. Mijn man werkt en heeft een redelijk goed inkomen. Maar het geld is binnen korte tijd al op als ik boodschappen heb gehaald”.

“Het is telkens weer berekeningen maken en mijn kinderen uitleggen dat ze niet kunnen krijgen wat ze willen. Vaak de meest simpele dingen! Ons maandinkomen is simpelweg niet genoeg. Ik kan nooit geld sparen. Het is  steeds passen en meten, mijn portemonnee is te vaak helemaal leeg”, klaagt ze.

Christien (40) is een single moeder van 1 kind en woont en werkt parttime in onze hoofdstad. Ook zij is niet te spreken over de huidige prijzentoestand in het land. Ze is daarom van oordeel dat de hoogste prioriteit door de nieuwe regering moet worden gegeven aan het terugdringen van de volgens haar, veel te hoge tarieven op de schappen.

BEKIJK OOK
Onderwijsminister Levens maakt onze kinderen lui

“Ik ben het laatste jaar in feite veel armer geworden. Ik kan mij steeds minder permitteren en sparen is er al helemaal niet meer bij. Ik ben nog nooit op vakantie geweest in het buitenland en zelfs een langdurige reis naar het binnenland zou ik nu niet kunnen betalen”.

gemberslank facebookQ | GFC Nieuws“Er blijft gewoon te weinig geld over voor leuke dingen, het is zo op. Het lijkt een uitzichtloze situatie. En ik ben niet de enige die klaagt, al mijn kennissen hebben hetzelfde probleem, een geldprobleem. Het volk snakt naar een beter leven! De prijzen moeten omlaag, we moeten veel meer geld overhouden in onze portemonnee”, weet ze.

Recentelijk vertelden enkele ondernemers aan GFC Nieuws dat het niet verwachtbaar is dat de prijzen in de winkels op korte termijn zullen dalen. Ze geven de schuld aan de hogere wisselkoersen voor buitenlandse valuta. De regering zou volgens hen daarom alles in het werk moeten stellen om de wisselkoersen naar beneden te krijgen.

“Het zijn de hoge wisselkoersen die zorgen voor hoge tarieven, niet de winkeliers of importeurs. De koersen moeten omlaag, de waarde van de SRD moet dus omhoog. Dan zullen ook de prijskaartjes van veel producten de consumenten een meer tevreden gevoel geven”, stellen ze.