fbpx
Surinaams team eindigt op 18e plaats tijdens ‘FIRST Global Robotics Challenge’

GFC NIEUWS- Op 31 oktober heeft de officiële afsluitingsceremonie van de FIRST Global (FG) Challenge (de zgn. ‘Robotics Olympics’) plaatgehad en werd de finale ranking bekendgemaakt.

Aan de Challenge hebben 175 teams uit 170+ landen deelgenomen, waaraan ook Suriname. Het Suriname Robotics team is geëindigd op plek 18 met in totaal 94 punten. Op plek 1 zit Bangladesh met 117 en op plek 2 zit Chili met 115 punten.

De games zijn gestart op 1 juli en liepen tot eind september, 13 weken in tegenstelling tot de 3-4 dagen van de afgelopen 3 jaren.

Stichting Young Help Suriname, stoomt Surinaamse jongeren reeds 4 jaren klaar. Dit jaar is het team gesponsord door Woodgain en de stichting zelf.

Vanwege de Covid-19-pandemie heeft de challenge een aanpassing gehad en moesten Robotics Teams van overal in de wereld een set van challenges uitvoeren.

In plaats van een Robotics oplossing te ontwikkelen voor een gesimuleerde wereld (engineering) probleem (op het vak van water, energie, beveiliging, medicijnen, voedsel, educatie) waarvoor het ontwerpen, bouwen en programmeren van een robot nodig zou zijn en die fysieke sessies zou vereiste, is het accent gelegd op het stimuleren van design-thinking, afstands-teamwork, (digitale) communicatie mogelijkheden, time-management, multi-tasking en het versterken van de onderlinge alsook de internationale samenwerking binnen de FG ‘Robotics’ community.

Met behulp van digitale tools en creatief werken zijn de meeste opdrachten afgerond zonder dat de studenten fysiek bij elkaar hoeven te komen. De studenten zijn dan ook maar 1 keer bij elkaar gekomen in kleine groepsverband rekening houdend met de covid maatregelen.

Naast de Technical Challenges moesten de studenten hun creativiteit en teamwork skills bewijzen via Social Media challenges en deelname aan STEM Talks/Interviews. Vragen gesteld door studenten uit het Suriname team zijn vaker geselecteerd voor behandeling in de STEM talks.

In die categorie hebben wij 18 punten gescoord (terwijl we 2 sessies hebben gemist en het hoogst aantal gescoorde punten 23 bedraagt (Chili en Algerije). Voor Social Media Challenges hebben we 59 punten. Bangledesh die op plek 1 staat heeft daar 68 punten.

Omdat het team dit jaar ook niet hoefde af te reizen heeft Stichting Young Help Suriname een groter team kunnen aanmelden.

Dit jaar mochten 9 nieuwe jongeren (6 jongens en 3 meisjes) tussen de 16 en 19 jaar de 2020 FG Suriname Robotics Team uitmaken. In dit team zitten ook studenten uit Nickerie, Wanica en Saramacca wat ons een representatie heeft gegeven van 4 districten inclusief Paramaribo:

1. Consuêlla Benschop
2. Eros Bianchi
3. Jamil Kromokarijo
4. Jamir Daiman
5. Kevin Cai
6. Shyfka Landveld
7. Siemran Jankie
8. Taufiq Shyamnarain
9. Youri Karijopawiro

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.