fbpx

Surinaams talent kan zich ontwikkelen tot documentaire filmmaker

Aanstormend Surinaams filmtalent krijgt in het DocuLab ‘8 voor 40’ de mogelijkheid om zich op basis van een eigen voorstel te ontwikkelen tot een ware documentaire filmmaker. In het DocuLab worden 8 originele ideeën voor documentaires de komende maanden onder begeleiding van ervaren tutoren, filmmakers en docenten van de Nederlandse
Filmacademie, verder ontwikkeld tot een volledig scenario of werkdocument.

Van 3 augustus 2015 tot 14 september 2015 kunnen geïnteresseerden een eerste opzet van een projectplan indienen bij The Back Lot. In de derde week van september zal een selectie plaatsvinden van de voorstellen die verder ontwikkeld zullen worden.

De commissie die deze selectie maakt, bestaat behalve uit een vertegenwoordiger van The Back Lot en de Nederlandse filmacademie ook uit drie personen uit de artistiek culturele wereld van Suriname. De inhoud van de in te dienen projecten wordt geheel bepaald door de makers zelf. Er kan deelgenomen worden als individueel maker of met een team bestaande uit schrijver, regisseur en cameraman.

DocuLab ‘8 voor 40’ is het nieuwste project van The Back Lot in samenwerking met de Nederlandse Filmacademie en is in juni 2015 gestart. Alle aspecten van het voorbereiden en uitvoeren vanaf idee, research, financiering, productie, editing, uitbreng, vertoningen en filmfestivals worden in het DocuLab behandeld.

Doculab ‘8 voor 40’ is een initiatief ter gelegenheid van 40 jaar onafhankelijkheid van Suriname waarbij voor elk lustrumjaar (5) een film wordt gemaakt met verhalen uit onze eigen cultuur.

Naar meer berichten...