fbpx
Surinaams luchtruim sluit vannacht wegens vaststelling eerste Covid-19 geval in het land

GFC NIEUWS- Het Surinaamse luchtruim wordt om middernacht vandaag gesloten, deelde vicepresident (vp) Ashwin Adhin vanmiddag mee in het parlement, nadat omstreeks 14.45 uur vandaag een persoon positief werd getest op Covid-19.

Na 30 dagen zal de situatie worden geëvalueerd en besloten worden of het besluit wordt aangepast. De persoon arriveerde afgelopen woensdag in Suriname en komt uit Rotterdam, Nederland.

Parlementsleden wilden van de regering weten of de overige personen – behalve familieleden – die in contact zijn gekomen met desbetreffende persoon in beeld zijn gebracht. Het gaat onder meer om overige passagiers op de vlucht.

Leden eisen dat ook een no-nonsense beleid wordt gevoerd op de grensposten met Guyana, Frans-Guyana en Brazilië.

Adhin roept de samenleving op om kalm te blijven en de instructies van de gezondheidsautoriteiten stipt op te volgen.

Parlementsleden wilden van de regering weten hoe het staat met ingezeten die in het buitenland vertoeven en terug willen keren. Met die personen zullen er volgens Adhin afspraken worden gemaakt hoe thuis te komen.

Enkele DNA-leden vroegen zich af of onze gezondheidszorg gereed is qua opvang en allerhande attributen die nodig zijn om verdere verspreiding te voorkomen. Ook over de scholen in het binnenland die niet beschikken over leidingwater is er bezorgdheid.

Adhin meent dat de situatie wordt gemonitord door een nationaal crisisteam. De regering zal volgens de vp, zodra dat nodig is, geld vrijmaken om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Meer nieuws

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.