fbpx

Surinaame PanAm-delegatie goed aangekomen in Peru

GFC NIEUWS-De Surinaamse delegatie die meedoet aan de Panam Games in Lima, Peru is donderdag goed aangekomen op de plaats van bestemming.

De delegatie die bestaat uit de sporters Tosh van Dijk en zijn coaches Henk van Dams en Ronny Jackson (taekwon-do), Soren Opti, Dylan Darmohoetomo en de coach Gilmar Jones (badminton) en de journalisten Wilfred Gallant, Rasjied Soeltan en Frank Finisie vertrok vanuit Paramaribo om zes uur s’avond en arriveerde met een tussenstop in Panamcity op het eerder aangegeven tijdstip in het organiserend land.

Met uitzondering van de taekwondelegatie en een deel van de journalisten woont de rest van de totale delegatie in het nieuw opgezette dorp.

Wielrenner Jair Tjon En Fa en zijn coach Antonio Diequez zijn vandaag in de vooravond gearriveerd in Lima en zullen ook hun intrek nemen in de Panam Villa.

BEKIJK OOK
Woning volledig in de as gelegd, geen gewonden

Het wachten is dan nog op de zwemmers bestaande uit Evita Leter, Renzo Tjon A Joe en coach Jash Daryanani.

Suriname werd officieel welkom geheten door de organisatie en dat ging gepaard met een plechtigheid waarbij de vlag van ons land werd gehesen onder het spelen van het volkslied waarna de Chef de Mission Desire Eendragt een presentje in ontvangst heeft genomen uit handen van de burgemeester van het dorp Giorgio Mautino.

Laatstgenoemde heeft in zijn speech de landen welkom geheten en het ontstaan van het dorp aan de aanwezigen heft voorgehouden.

Behalve Suriname zijn ook Greneda, Guatemala, Saint Kitts en Nevis, en Belize dezelfde dag officieel verwelkomd in het dorp.

Het officieel gedeelte werd afgesloten met een cultureel optreden van Peruaanse dansers en danseressen.