fbpx
Suribet dringt aan op controle sector

GFC NIEUWS- De afgelopen jaren werd Suribet geconfronteerd met klachten van burgers, klanten, journalisten en politici alsof het bedrijf lukraak gokmachines en gokhuizen over het hele land plaatst, zonder rekening te houden met wet-, regelgeving en moraal.

“Onlangs zijn wij wederom geconfronteerd met een verschijnsel, waarbij een tot nog toe onbekend bedrijf speelkasten in winkels plaatst, waaraan volwassenen zonder voorwaarden, en erger nog, zelfs kinderen kunnen deelnemen.”

“Eerder werden wij gemeld dat er bedrijven zijn die zich uitgeven als Suribet, om hun machines te plaatsen. Het verwondert Suribet niet, dat politici in de war raken en zodra er betting issues besproken worden, men onterecht de naam Suribet bezigt. Met name ook in ons parlement (DNA).”

Suribet wenst nadrukkelijk te verklaren dat het bedrijf niet verantwoordelijk is voor de onlangs geplaatste gokmachines in een aantal winkels.

Het bedrijf houdt zich aan wet- en regelgeving en is zich ervan bewust dat een aantal burgers, vanuit een religieuze en moraal ethische hoek, het oneens is met deze sector.

Bij bezoeken aan nieuwe ondernemers, die een aanvraag doen bij ons, legitimeert de Suribet-medewerker zich middels een badge en laat deze een Inspection Form van Suribet achter. Bij oude retailers wordt eveneens de badge vertoond en wordt er een Receipt Form achtergelaten.

Indien een medewerker niet meer in dienst is van Suribet, wordt elke retailer hiervan op de hoogte gesteld. Hierbij wordt ook een foto van de ex-medewerker gedeeld.

Suribet heeft zich kosten noch moeite bespaard om te voldoen aan de terechte en oprechte kritieken van de samenleving. Als enig betting bedrijf heeft zij de Customer Card geïntroduceerd.

Helaas eist de overheid dit niet van de betting bedrijven. Dit zou de ordening en transparantie van de sector, alsook het aanpakken van bepaalde problemen, enorm kunnen helpen. Hierdoor kan bijvoorbeeld niemand onder 18 jaar een gokje wagen bij Suribet.

In dit verband is het vermeldenswaardig dat Suribet een actie gestart is, met als slogan: “Soso bigisma e teri, gi pkin-nengre Suribet ne seri”. Daarnaast heeft het bedrijf mettertijd de scheiding van Suribet-producten in de winkels ter hand genomen.

Suribet is van mening dat de betting sector een sector is als alle andere sectoren. Alle sectoren hebben negatieve en positieve effecten op een samenleving.

De ordening van een sector betekent dat de negatieve effecten geminimaliseerd, dan wel genihiliseerd worden, en de positieve gemaximaliseerd worden.

Suribet vreest dat onbekende ondernemers en oneerlijke concurrentie deze sector een slechte naam zullen bezorgen en spreekt de hoop uit dat de overheid gepaste stappen onderneemt en de ordening, in overleg met de stakeholders, verder vorm geeft.

Meer nieuws

Covid-trainingsprogramma voor schoonmaaksters MinOWC

GFC NIEUWS-Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) is in samenwerking met de Pan-Amerikaanse Gezondheid Organisatie (PAHO) een trainingsprogramma gestart voor schoonmaaksters in verband…

Brunswijk wilt naleving vonnis Greenheart

GFC NIEUWS- Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft gedupeerde medewerkers van Greenheart Group verzekerd dat het vonnis tegen het bedrijf wordt uitgevoerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste…

Herstart Covid-19 Quick Response Team Commewijne

GFC NIEUWS- Commewijne beschikt nu officieel over een Covid-19 QRT (Quick Response Team). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Lelydorp heeft EBS betaaldienst erbij

GFC NIEUWS- De Energiebedrijven Suriname (EBS) werkt continu aan de verbetering van de dienstverlening en brengt deze steeds dichter bij haar klanten. Dikke mensen slanken…

Eigen basisschool voor Drepada

GFC NIEUWS- Het dorp Drepada in Brokopondo heeft op maandag 19 oktober een mijlpaal bereikt. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Bond Universiteit zet beraad voort

GFC NIEUWS- De Werknemers Federatie Universiteit (WFU) zegt dat het beraad dat donderdag 15 oktober is ingegaan, wordt voortgezet. Dikke mensen slanken het makkelijkste af…

101 personen geswabt, 98 Covid-negatief

GFC NIEUWS- Afgelopen etmaal zijn 101 Covid-testen uitgevoerd. 98 personen testten negatief. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op…

A-20: Het patroon van patronage

GFC NIEUWS- De benoeming van de First Lady in verschillende functies heeft voor grote beroering gezorgd. En terecht, want het is een schandelijke zaak. Dikke…