fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Suralco: ‘Ontmanteling in overeenstemming met veiligheids – en milieustandaarden

De plannen voor de ontmanteling van de Suralco-raffinaderij zijn grondig en zorgvuldig ontwikkeld volgens de juiste veiligheids- en milieustandaarden. Dit zegt de multinational in een verklaring.

In november 2015 besloot de Alcoa de productie van de Suralco-raffinaderij geleidelijk aan te reduceren, nadat grondig onderzoek en analyse hadden uitgewezen, dat de raffinaderij niet meer rendabel kon zijn. Zij meent dat deze resultaten en conclusies uitvoerig zijn besproken met de Surinaamse Regering, vóórdat de productie volledig is stilgelegd.

In 2016 bereikte Alcoa, na aanvullende besprekingen over de toekomst van de raffinaderij, een akkoord met de Surinaamse regering, via de Presidentiële Onderhandelingscommissie voor de Bauxietindustrie, om de Suralco-raffinaderij permanent te sluiten en te ontmantelen.

OOK INTERESSANT
Informatiesessie slavernijverleden voor Surinaams parlement

In de afgelopen zes maanden heeft de Presidentiële Onderhandelingscommissie voor de Bauxietindustrie plannen van Suralco voor de ontmanteling grondig beoordeeld en goedgekeurd. Alle geplande werkzaamheden zullen worden uitgevoerd in overeenstemming met internationale standaarden met de focus op veiligheid en het milieu.

Wegens afspraken met betrekking het delen van vertrouwelijk informatie, is het volgens de Suralco eerder niet mogelijk geweest details over de onderhandelingen tussen Alcoa en de Presidentiële Onderhandelingscommissie uit te geven.(GFC)