SUR-CAD teleurgesteld in AZP: kiest monopolie boven mensenlevens

De directie van de ambulancedienst SUR-CAD is er niet over de spreken dat terwijl personeelsleden van het bedrijf assistentie verleenden bij een zware aanrijding zij gesommeerd werden om de plek te verlaten.

Hieronder een reactie van de directie

“Zoals u het waarschijnlijk al heeft gelezen, heeft er zich in de vroege ochtend van 23 februari een verkeersongeval voortgedaan aan de Bonistraat, met als gevolg een dodelijke afloop.

De melding is bij ons door omstanders en familieleden (persoonlijk) binnen gekomen, gezien ons team nog geen 2 minuten verwijderd was van de plek. Wij zijn gearriveerd met onze High Care Advanced Ambulance en Quick Responder en zijn direct gestart met de protocollen om het slachtoffer vervolgens te vervoeren naar het SEH.

Bij aankomst van een ambulance van het AZP werden wij i.o.v een AZP-verpleegkundige via de politie gesommeerd te stoppen met de levensreddende handelingen en terug te keren naar de basis. Dit, terwijl het slachtoffer onmiddelijke medische hulp nodig had en elke seconde aan het verliezen was.

Dit betreuren wij ten zeerste, omdat wij van SUR-CAD / 117 weten dat wij de overlevingskansen eventueel verruimd konden hebben. Voor ons als organisatie is het nu duidelijk dat het AZP eerder kiest voor monopolie meer dan het redden van een mensenleven.

Als dienstverlenende organisatie in de medische sector, zijn wij VERPLICHT een ieder in zulke bovenstaande situaties hulp te verlenen, ongeacht het incident of betrokken persoon.

Dit recht hebben de desbetreffende autoriteiten het slachtoffer onbewust ontnomen en worden wij, door partijen zoals het AZP, belemmerd om ons ingezworen plicht na te komen.

Wij hopen middels deze al het onduidelijke weg te hebben gewerkt en condoleren de familieleden, vrienden en kennissen met het verlies van hun dierbare”, aldus de directie van SUR-CAD.

Overige berichten