SUR- CAD moet alle ondersteuning krijgen van Surinaams volk

De ambulancedienst van SUR- CAD zou alle mogelijke ondersteuning moeten krijgen van de Surinaamse bevolking. Van SUR- CAD is bekend dat zij heel goed werk doen in ons land, namelijk proberen mensenlevens te redden. Zij zijn er van doordrongen dat elke seconde telt als een persoon ernstig gewond is geraakt of acute hulp nodig heeft. Dat kan helaas niet gezegd worden van de medewerkers van de ambulancedienst van het Academisch ziekenhuis (AZP).

Sins ik ben geboren en mij kan heugen is het een grote rotzooi in het Academisch Ziekenhuis. Vooral op de afdeling spoed eisende hulp. Nog erger is het bij de ambulancedienst van deze inrichting. Veel van mijn landgenoten zijn nodeloos dood gegaan door deze rotzooi!

Vaker heb ik zelf meegemaakt dat gewonden na een aanrijding langer dan anderhalf uur op het gloeiendhete asfalt hebben gecrepeerd, om daarna te sterven. Ik kan me maar al te goed een geval van een hele poos geleden aan de Wilhelminastraat heugen. Een jong meisje van 13 jaar dat uit school kwam en werd aangereden door een bus. Het heeft langer dan anderhalf uur geduurd, na veel telefoontjes, voordat de ambulance van AZP kwam. Vreselijk!

Een chauffeur van de ambulancedienst pakte het ernstig gewonde meisje zonder enig onderzoek bij haar benen, een andere medewerker bij haar schouder en samen “SMETEN” zij haar op een brancard en reden weg. Dit heb ik met mijn eigen ogen gezien!

Een kennis van mij die op de afdeling Röntgen in het ziekenhuis werkte, vertelde mij dat het meisje daarna 3 uren lang heeft gelegen zonder dat er echt naar haar is gekeken. Daarna pas zijn er foto’s gemaakt. Vervolgens is ze helaas overleden En dit is echt geen incident, maar gebeurt zeer vaak! Niemand hoeft mij dus meer iets te vertellen over de spoed eisende hulp en ambulancedienst van het AZP. Een afdeling spoed eisende hulp die anno 2019 niet eens over MRI – en andere noodzakelijke apparatuur beschikt. Gewoon een lachertje!

Dat de mensen van SUR- CAD nu proberen om een beetje verbetering te brengen in deze puinhoop, verdient alle lof en ondersteuning. Daarom doe ik een beroep op het Surinaamse volk, de overheid en anderen om hen te helpen. Het AZP praat al tientallen jaren over verbetering, maar het lukt hen gewoon niet. En wij, het volk betalen uiteindelijk de prijs met ons leven. Dat is onaanvaardbaar!

J. Kerto

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Lees hier onze voorwaarden; de volledige tekst van de disclaimer leest u hier.
Artikel plaatsen? Misschien zijn deze tips handig voor u!

Overige berichten