fbpx

Supermarkten vol mensen binnen mag wel, maar samenscholing meer dan 5 mensen buiten mag niet

GFC NIEUWS- De grote supermarkten in Suriname zijn ondanks de uitbraak van het coronavirus vaak vol met klanten, nota bene in gesloten geairconditioneerde ruimtes. Dat wordt wel toegestaan door de overheid.

Maar als meer dan 5 personen buiten in de open lucht bij elkaar zijn, waar de kans op besmetting met het coronavirus significant kleiner is, is er wel sprake van het overtreden van de regels.

Critici zijn van oordeel dat deze aanpak helemaal niet meer te begrijpen is.

Ook het KSVC heeft woensdagavond in een verklaring laten weten dat ze graag ziet dat er per direct een “supermarkt klantenquotum” wordt ingesteld. Het Surinaamse VrouwenCollectief ziet graag dat maar 1 gezinslid per keer boodschappen gaat doen en ook winkeliers erop moeten toezien dat er niet te veel mensen tegelijk hun zaken binnentreden.

BEKIJK OOK
Surpost Money Exchange mag zich niet uitgeven als wisselkantoor

Boodschappen doen moet voorlopig op een meer verantwoorde wijze, bij voorkeur buiten, waarbij er zoveel mogelijk afstand van elkaar moet worden gehouden. En in volle supermarkten zoals dat het geval is geweest de afgelopen periode is dat onmogelijk, aldus het KSVC.