fbpx

Superfoods die je beschermen tegen griep

Boerenkool
Koolsoorten zoals boerenkool en broccoli zitten boordevol vitamine C en E waardoor ze echte superfoods zijn voor je gezondheid.

Vitamine C versterkt je immuniteit en vitamine E wordt geassocieerd met een verhoogde weerstand tegen griep en verminderd risico op infecties van de luchtwegen.

Combineer de koolsoorten met gezonde vetten zoals die van avocado of olijfolie om de vitaminen nog beter op te nemen.

Wilde zalm
Een studie van de Queen Mary University van Londen toont aan dat vitamine D je kan beschermen tegen infecties van de luchtwegen en griep.

Reden te meer om de vangst van de dag (zolang het maar zalm is) heel de winter door te blijven eten, want deze heerlijke vissoort is een van de weinige voedingsbronnen die van nature rijk is aan vitamine D3.

De beste manier om dit natuurlijke voedingssupplement op te nemen, is door de zon, dus zelfs op koude winterdagen is een wandeling een goed idee!

Knoflook
Oké, je adem zal er niet frisser op worden, maar als je kijkt naar de voordelen voor je gezondheid is het eten van knoflook dat meer dan waard.

Knoflook helpt het lichaam ijzer en zink op te nemen, voedingstoffen die nodig zijn voor het opbouwen van je immuniteit.

OOK INTERESSANT
KPS-leiding adviseert burgers om niet deel te nemen aan protestactie van 24 maart

Volgens een klinisch onderzoek aan de universiteit van Florida verbetert knoflook ook de werking van het immuunsysteem en kan het de ernst van een verkoudheid en griep verminderen.

Gember
Er is een reden waarom gember in bijna elk gezond sapje zit. Zo is gember niet alleen een natuurlijke ontstekingsremmer, maar werkt hij ook koortswerend, lost hij slijmen op en stimuleert hij het immuunsysteem.

Maar dat is niet alles. Studies wijzen uit dat gember een antibacteriële en -virale werking heeft waardoor griep sneller geneest. Reden te meer om nog wat vaker een gemberthee op het menu te zetten.

Kurkuma
Naast het toevoegen van een erg mooie, rijke kleur aan je gerechten, is kurkuma ook jouw redder in nood bij griep, verkoudheden en keelpijn.

Het specerij bevat niet alleen sterke antioxidanten, curcumine, de actieve stof in kurkuma, verlicht ook ontstekingen en remt en bestrijdt virussen en bacteriën.

Om de kracht van curcumine te vergroten, combineer je hem het best met zwarte peper.