fbpx
Summit staatshoofden en regeringsleiders Amazoneregio voor duurzaam gebruik Amazonebekken

GFC NIEUWS- In Leticia Columbia heeft een summit van staatshoofden en regeringsleiders van de Amazoneregio plaatsgevonden.

Een delegatie uit Suriname heeft vrijdag hieraan deelgenomen, met aan het hoofd vicepresident Ashwin Adhin.

Deze summit beoogt onder andere gezamenlijke pogingen te ondernemen voor de bescherming en het duurzaam gebruik van het Amazonebekken, alsook de preventie en beheersing van natuurrampen, inclusief bosbranden, met inachtneming van de principes van nationale soevereiniteit.

Dit alles zal worden bereikt middels het vaststellen van een “pact voor de bossen” van de regio die gericht is op conservering, ontwikkeling en duurzaam gebruik.

Ook dient deze summit geplaatst te worden tegen de achtergrond van de internationale reacties op de bosbranden van het Amazone regenwoud. De verschillende staatshoofden en regeringsleiders hebben hierbij de nadruk gelegd op het principe van soevereiniteit.

Suriname heeft vastgehouden aan het principe van soevereiniteit, gelijkheid tussen staten en gedeelde, doch gedifferentieerde verantwoordelijkheid.

Suriname heeft eveneens aangegeven dat het Amazonebekken uit meerdere landen bestaat.

Een gezamenlijke aanpak biedt de beste opties voor duurzaam gebruik van de natuurlijke rijkdommen en welvaart voor de onderdanen van de respectieve landen die deel uitmaken van dit gebied.

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…