Suikerpatiënte die bijna "gek" werd van tintelingen in voeten en handen is weer gelukkig

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- Veel suikerpatiënten die last hebben van onder meer tintelingen, steken en pijnklachten in de voeten en handen zijn vaak radeloos vanwege de zeer storende klachten. Een deel denkt dat er weinig aan te doen is, wat beslist niet het geval is.

“Ik werd er gek van, kon nooit goed slapen door de pijnen en tintelingen in beide voeten en handen. Ook kreeg ik ineens scherpe steken in mijn voeten. Het was een ware kwelling die steeds erger werd en er leek maar geen oplossing voor de problemen te komen”.

“Maar nu is alles veel meer tot rust  gekomen en gaat het stukken beter. Ik ben weer gelukkig”, vertelt de 49- jarige suikerpatiënte Anouska uit Wanica.

De vrouw die al jaren last had van haar klachten ging op advies van haar arts naar Constantin in het noorden van Paramaribo, in een laatste poging om te kijken of er wat gedaan kon worden aan haar klachten.

Diabetische neuropathie is een complicatie waarbij zowel perifere als autonome zenuwen betrokken zijn en waarbij er eenvoudig uitgelegd onder meer sprake is van zenuwweefselbeschadiging en een verminderde doorbloeding.

Een topexpert van Constantin in het noorden van Paramaribo legt uit aan GFC Nieuws dat er middels het aanpassen van de voeding en de manier waarop die wordt klaargemaakt, in combinatie met voldoende beweging en andere nieuwe methoden, heel veel gedaan kan worden om de schade en klachten te beperken.

OOK INTERESSANT
Veroorzaker van zware aanrijding opgepakt na vluchtpoging

“In veel gevallen worden de klachten mede veroorzaakt door AGE’s -Advanced Glycation End Products- die sterk verhoogd zijn wanneer onder meer de glucose in het bloed te hoog is, wat vaak het geval is bij diabetespatiënten”.

“Het is dus van belang om deze schadelijke AGE’s te reduceren aangezien deze bij elk mens voor serieuze gezondheidsklachten kunnen zorgen”, stelt de Constantin- expert met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van voeding in relatie tot de gezondheid en het afslanken.

Volgens de topexpert is het noodzakelijk om in samenspraak met de behandelende arts te zorgen voor een gezonder/ander eetpatroon en leefstijl waarbij de glucosespiegel stabiel en binnen de norm blijft. Dat kan heel goed door alle geraffineerde en overvloedige koolhydraten uit het menu te schrappen, meer te bewegen en te zorgen voor een gezond gewicht.

Maar een ander zeer belangrijk onderdeel dat veel personen uit het oog verliezen is de manier waarop het eten wordt klaargemaakt. De schadelijke AGE’s kunnen zich namelijk in grote hoeveelheden in voedingsmiddelen vormen die zijn blootgesteld aan hoge temperaturen, zoals tijdens het braden, grillen of roosteren.

“Ik adviseer aan suikerpatiënten die de zeer schadelijke AGE’s willen reduceren om die reden om hun eten bij voorkeur te stomen of pocheren”.

OOK INTERESSANT
Kritiek op SVB voor geheimhouding rond vertrek Natio Vrouwen

“Een andere optie, als men niet wenst te stomen, is om steeds azijn of citroensap toe voegen tijdens het koken. Onderzoek heeft aangetoond dat hiermee ruim de helft van de AGE- productie wordt gereduceerd”.

De topdeskundige wijst erop dat er ook andere natuurlijke methoden zijn om sommige soorten tintelingen in de handen en voeten, die vaak mede veroorzaakt worden door AGE’s die schade toebrengen aan de zenuwen en bloedvaten, te verminderen of weg te nemen.

“Er zijn een aantal anti-oxidanten/vitaminen die zorgen voor het helpen elimineren van deze schadelijke verbindingen. Onder meer met speciale doseringen van de vitamines benfotiamine, vitamine B12 en vooral het anti-oxidant alpha-lipoic acid worden er bijzondere resultaten bereikt”.

In combinatie met het juiste eetpatroon en de voedingsbereiding om de glucosespiegel binnen de norm te houden en de AGE’s te reduceren, voldoende lichaamsbeweging, een gezonde bloeddruk, de DLPA- behandelingen om de doorbloeding te verbeteren, een gezond lichaamsgewicht, vitaminen en anti-oxidanten, kunnen de tintelingen en de schade aan zenuwen en bloedvaten vaak verminderd worden”, stelt de Constantin- topexpert tot slot.