fbpx
‘Suiker, softdrink, bier, gebak, bier en sigaretten worden tweemaal duurder’

INGEZONDEN- De prijzen in de winkels van suiker, alle softdrinks, bier, alcoholsoorten, witte blom, sigaretten, gebak, koek en snoep worden met 100% verhoogd in de Surinaamse supermarkten.

De prijzen van alle soorten groenten, vis, kip, eieren yoghurt, noten, fruit, kruiden, olijfolie en water worden daarentegen juist sterk in prijs verlaagd.

Dat is het nieuws dat ik heel snel hoop te lezen op de verschillende sites, omdat het alleen maar goed zal zijn voor ons land, voor een ieder.

Wij hebben in ons geliefd land een totaal verkeerd en ongezond eetpatroon dat ons alleen maar zieker en kwetsbaarder maakt. Het kost Suriname, met name de uitgaven in de gezondheidszorg, zoveel geld. Ook het menselijk leed door ziekten en vroegtijdige sterfte is enorm. Terwijl wij zoveel zouden kunnen voorkomen.

Het is zo verkeerd dat de overheid er zelf aan meewerkt door een lijst samen te stellen met zogenaamde basisgoederen. Daarin komen ook suiker en witte blom voor. Suiker, een basismiddel? Ik denk het niet! Witte blom voor het maken van taarten en allerlei rommel? Een basismiddel?  Elk persoon met een beetje verstand weet dat suiker bijna vergif is voor het menselijk lichaam. Personen die anders beweren hebben duidelijk geen verstand hiervan!

De overheid zou net als het ontraden van sigaretten moeten meegaan met de huidige kennis en zou het volk  juist moeten beschermen door bijvoorbeeld het ziekmakende suiker zo duur mogelijk te maken. Ook het gebruik van producten zoals gebak, frisdranken en dergelijke troep moet zoveel als mogelijk worden ontmoedigd door ze veel duurder te maken.

Stimuleer het gebruik van al onze groenten en noten die overheerlijk en gezond zijn. Leer landbouwers hoe wij ze onbespoten kunnen telen en op de markt kunnen brengen. Geef ondersteuning aan diegenen die  gezonde vissoorten, hormoonvrije kippen, eieren en yoghurt aan de man willen brengen tegen een zeer redelijke prijs.

Leer ons Surinamers om gewoon water te drinken in plaats van al die ziekmakende softdrinks, biersoorten en andere soorten sterke drank. Gewoon water uit de kraan drinken!

Maak alle rommel die ons zo ziek maakt wat mij betreft tweemaal tot driemaal duurder!

Drs. J. Kerto

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.

Meer nieuws

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.