fbpx

'Suiker, softdrink, bier, gebak, bier en sigaretten worden tweemaal duurder'

INGEZONDEN- De prijzen in de winkels van suiker, alle softdrinks, bier, alcoholsoorten, witte blom, sigaretten, gebak, koek en snoep worden met 100% verhoogd in de Surinaamse supermarkten.

De prijzen van alle soorten groenten, vis, kip, eieren yoghurt, noten, fruit, kruiden, olijfolie en water worden daarentegen juist sterk in prijs verlaagd.

Dat is het nieuws dat ik heel snel hoop te lezen op de verschillende sites, omdat het alleen maar goed zal zijn voor ons land, voor een ieder.

Wij hebben in ons geliefd land een totaal verkeerd en ongezond eetpatroon dat ons alleen maar zieker en kwetsbaarder maakt. Het kost Suriname, met name de uitgaven in de gezondheidszorg, zoveel geld. Ook het menselijk leed door ziekten en vroegtijdige sterfte is enorm. Terwijl wij zoveel zouden kunnen voorkomen.

Het is zo verkeerd dat de overheid er zelf aan meewerkt door een lijst samen te stellen met zogenaamde basisgoederen. Daarin komen ook suiker en witte blom voor. Suiker, een basismiddel? Ik denk het niet! Witte blom voor het maken van taarten en allerlei rommel? Een basismiddel?  Elk persoon met een beetje verstand weet dat suiker bijna vergif is voor het menselijk lichaam. Personen die anders beweren hebben duidelijk geen verstand hiervan!

BEKIJK OOK  Een dode en meerdere gewonden bij verkeersongeval

De overheid zou net als het ontraden van sigaretten moeten meegaan met de huidige kennis en zou het volk  juist moeten beschermen door bijvoorbeeld het ziekmakende suiker zo duur mogelijk te maken. Ook het gebruik van producten zoals gebak, frisdranken en dergelijke troep moet zoveel als mogelijk worden ontmoedigd door ze veel duurder te maken.

Stimuleer het gebruik van al onze groenten en noten die overheerlijk en gezond zijn. Leer landbouwers hoe wij ze onbespoten kunnen telen en op de markt kunnen brengen. Geef ondersteuning aan diegenen die  gezonde vissoorten, hormoonvrije kippen, eieren en yoghurt aan de man willen brengen tegen een zeer redelijke prijs.

Leer ons Surinamers om gewoon water te drinken in plaats van al die ziekmakende softdrinks, biersoorten en andere soorten sterke drank. Gewoon water uit de kraan drinken!

Maak alle rommel die ons zo ziek maakt wat mij betreft tweemaal tot driemaal duurder!

Drs. J. Kerto

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.