fbpx

Suiker en diabetes type 2

Van veel suikers eten krijg je niet meteen diabetes, maar volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verkleint minder suiker eten wel het risico op diabetes type 2. Veel suiker verhoogt ook het risico op overgewicht en dit is één van de grootste oorzaken van diabetes type 2. Nu hoef je niet gelijk alle suikers te schrappen.

Is suiker slecht voor mensen met diabetes type 2? Veel suikerinname is zeker slecht, want hierdoor stijgt je bloedsuikerspiegel vaak erg snel. Je hoeft suikers echter niet helemaal te vermijden. Eigenlijk geldt voor diabetespatiënten bijna hetzelfde als voor mensen zonder diabetes: eet suiker met mate, maar het liefst zo min mogelijk.

BEKIJK OOK
Als God niet wil dat je komt te overlijden, gebeurt dat niet, ook al val je van 10 hoog naar beneden

Helaas zit suiker in veel voedingsmiddelen. Daarom zijn suikers nauwelijks te vermijden. Je kunt wel beter op je voeding letten: het blijkt bijvoorbeeld dat suikerrijke dranken (frisdranken, vruchtensappen) het risico op diabetes met 20% vergroot. Zo kun je deze dranken beter niet meer drinken. Maar je hoeft zeker niet alle voedingsmiddelen met suiker te schrappen. Probeer vooral langzame koolhydraten te eten, ook wel goede koolhydraten genoemd.