fbpx

Suïcide ex-topman grote verzekeraar met raadsels omgeven

Een voormalige topper van de grootste verzekeraar van Zwitserland heeft zichzelf van het leven beroofd, maakte Zurich Insurance maandag bekend. Het is de tweede zelfmoord van toppers van het bedrijf binnen enkele jaren.

Martin Senn (59) benam zich vrijdag het leven, maakte zijn familie bekend. Noch de verzekeraar, noch de politie wilde ingaan op de redenen waarom Senn zichzelf doodschoot.

Hij was met een inkomen van bijna 7.2 miljoen dollar een van de best betaalde directeuren in Zwitserland. In december vorig jaar trad hij terug nadat het bedrijf er niet in was geslaagd de Britse RSA Insurance Group over te nemen.

In de tweede helft van 2015 leed Zurich Insurance ook gevoelige verliezen nadat het bedrijf claims moest uitbetalen vanwege chemische explosies in augustus, waarbij bijna 200 mensen omkwamen in de Chinese stad Tianjin.

Opmerkelijk

De financiële wereld werd de afgelopen jaren vaker opgeschrikt door opmerkelijke sterfgevallen. In augustus 2013 liet Pierre Wauthier, financieel directeur van Zurich Insurance, een afscheidsbrief achter gericht “aan wie het aangaat”.

In januari 2014 viel Mike Dueker (Russel Investment) 15 meter naar beneden vlakbij een brug. William Broeksmit (Deutsche Bank AG) werd dood aangetroffen in zijn woning in Londen.

Een dag later stierf Karl Slym (Tata Motors) in een hotel in Bangkok. Hij was in Thailand voor een bestuursvergadering.
Zijn lichaam werd gevonden op de vierde verdieping, maar hij logeerde met zijn vrouw op de 22e verdieping.

En Gabriel Magee (JP Morgan) viel in Londen van het dak van het Europese hoofdkwartier van dit bedrijf. Hij was de vierde financiële topper die binnen die week – volgens de politie – door zelfdoding om het leven kwam.