fbpx
SUFOV scoort weer hoog, ‘verdient nu wel een permanente exporuimte’

GFC NIEUWS- De Surinaamse Fotografen Vereniging (SUFOV) heeft de afgelopen 2 jaar enkele markante hoogtepunten gekend.

Een hiervan is de viering van haar 25-jarig bestaan op 29 september van het afgelopen jaar.

De SUFOV is tot nu toe de enige rechtspersoonlijkheid bezittende fotovereniging van Suriname. Deze bigi yari is sober gevierd omdat de vereniging flink spaart voor de renovatie en inrichting van een permanente exporuimte die zij op het oog heeft.
Ze hopen hierbij dat de overheid haar medewerking in deze zal verlenen zodat de vele prachtige fotowerken van haar leden maar ook alles wat Suriname aan kunst, cultuur en craft te bieden heeft, de wereld deze kan laten beleven.

Zo geeft de SUFOV ook meer bekendheid aan ons land waardoor meer toeristen dit mooie deel van de aardbol zullen aandoen, de betrekkingen op handelsgebied verder aangehaald kunnen worden, culturele uitwisselingen plaatsvinden, kortom dat middels de verkoop van foto’s en andere kunstuitingen er ook een andersoortig exportproduct is die bijdraagt aan de verdere economische groei van ons geliefd land.

Nadat deze foto-organisatie een kwart eeuw bestaansrecht heeft bewezen, heeft de SUFOV bij een landenfotowedstrijd van de FIAP begin 2019 – een wereldfoto-organisatie die u moet vergelijken met wat de FIFA betekent voor de voetballerij – op het 2e onderdeel t.w. de coherentie van ingediende foto’s, evenals de foto-inzending van Rusland – die in beide categorieën dit fotocontest uiteindelijk won-, de nummer 1 positie veroverd.

Als land heeft Suriname eerder nooit zo een hoge notering bij FIAP gehad, dus een 2e hoogtepunt voor SUFOV.

Op 26 november bereikte de organisatie weer zo een mijlpaaltje. Aangezien er weinig fotowedstrijden in ons land worden georganiseerd – vanaf het bestaan van SUFOV heeft zij de meeste contesten geïnitieerd – was het op voornoemde datum weer raak.

Bij de open fotowedstrijd van het Tropenbos Suriname die in samenwerking met SUFOV is georganiseerd zijn alle 5 deelnemende fotografen van de SUFOV in de top 10 geëindigd. Twee zelfs in de top 3 en wel Dion Howard op de nummer 1 positie en Cheryll Tjon-A-Ten op de 3e plaats.

De beste 10 foto’s zijn gekozen door een deskundige jury. Het thema van deze fotowedstrijd was, ‘Groen Paramaribo Photowalk’.

Door al deze hoogtepunten vragen SUFOV-leden zich terecht af, “wanneer zij als vereniging zal kunnen beschikken over een eigen ruimte”.

Meer nieuws

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…