SUFOV scoort heel hoog met coherentie bij FIAP

De Surinaamse Fotografen Vereniging (SUFOV), die Suriname als landenlid vertegenwoordigt bij de Federation Internationale De L’Art Photographique (FIAP) heeft onlangs bij de 28th FIAP Colour Biennial 2019 in de digitale sectie met de fotocollectie genaamd “Faded Glory” evenveel punten gescoord op het onderdeel coherentie als Rusland die overall winnaar is geworden.

Met coherentie wordt bedoeld een fotocollectie of fotoportfolio, waarbij de fotograaf de foto’s toont in dezelfde stijl en sfeer die vooraf is bepaald. Het hoogste aantal punten die voor coherentie behaald kan worden is 60. Rusland en Suriname scoorden elk 57 punten, de hoogste score bij dit contest.

Ondanks de vorengenoemde hoge score is SUFOV niet in de prijzen gevallen, omdat het onderwerp/thema qua moeilijkheidsgraad heel moeilijk per foto een hogere score kon opleveren. Het hoogste aantal punten per foto is 15 en degene die 8 punten heeft of meer, heeft een acceptatie.

20 foto’s moeten ingezonden worden van maximaal 20 SUFOV-fotografen die met niet meer dan 2 foto’s aan deze wedstrijd mogen deelnemen.

Suriname heeft als klein land 3 keer deelgenomen aan de FIAP landenfotowedstrijd en is deze keer veel hoger geeindigd dan voorgaande contesten, t.w. op de 25ste plaats.

40 landen hebben deze keer in deze categorie deelgenomen waarbij enkele gerenomeerde landen w.o. Duitsland, Brazilie en Japan lager zijn geeindigd dan Suriname.

FIAP is de grootste foto-organisatie waarvan 92 landen via hun federaties lid van zijn. Fotoverenigingen, stichtingen, cooperaties e.d. maar ook individuele fotografen kunnen via de federatie van het deelnemend land (voor Suriname is dat SUFOV) ook meedoen met contesten en foto-tentoonstellingen die lidlanden organiseren onder auspicien van FIAP.

Om bij de deelname van ons volgend FIAP-contest eventueel andere fotowedstrijden nog beter voor de dag te komen, wil SUFOV met enkele workshops voor onze leden maar ook niet-leden de kwaliteit van de in te zenden foto’s op verschillende onderdelen opkrikken.

Overige berichten