fbpx

Sufov gaat drukke periode tegemoet

GFC NIEUWS- De Surinaamse Fotografen Vereniging (Sufov) haar jaarprogramma 2020 is inmiddels bekend en het wordt weer een druk en vruchtbaar jaar.
De leden die zich de afgelopen tijden beijverd hebben om wederom ons land te vertegenwoordigen bij het contest van de Fédération Internationale de L’Art Photographique, FIAP, een toonaangevende foto-organisatie waar vele landen en fotoverenigingen lid van zijn (zie website www.sufov .com), staan klaar om de inzending van Suriname te laten afdrukken.
Bij deze landendeelname is vereist dat 10 Sufov-leden die de beste foto’s ingezonden hebben mogen meedoen. Het zijn zwart-wit vergrotingen met de afmeting 30 bij 40 cm die afgedrukt moeten worden en deze keer naar India verzonden zullen worden.
Voorts gaat een andere groep op 7 maart naar Frans Guyana, Saint Laurent om al het moois aldaar vast te leggen. Er zullen zeker foto’s daaruit voortspruiten die goed zijn voor een expositie.
De fotobespreking van het Chinees nieuwjaar ligt nog in de pijplijn maar een ieder kan alvast van een enkele Sufov-fotograaf deze op Facebook bekijken.
De 4 workshops die voor het jaar gepland zijn hebben betrekking op: de flitser, studioportretten, macro -en landschapsfotografie.
Dan heeft de organisatie nog 2 grote activiteiten: te weten de populaire ‘Camera op Stap’ waarvoor zij nog een definitieve afspraak zal maken met Tropenbos Suriname. Met deze belangrijke NGO heeft de organisatie het afgelopen jaar een succesvolle fotowedstrijd georganiseerd waarvan 5 fotografen van de Sufov in de beste 10 eindigden. Deze 10 foto’s zijn te bezichtigen in de lobby van RBC Royal bank aan het Kerkplein.
De 2e grote activiteit in 2020 start reeds op 2 maart en dat is de welbekende Basiscursus Fotografie. Deze cursus wordt gehouden op het Lalla Rookh complex.
De bedoeling hiervan is dat de cursist na afloop van deze leerrijke cursus meer inzicht heeft in o.m. de belichtingsdriehoek, het gebruik van de verschillende lenzen, de compositie, kortom men kan betere foto’s maken.
De sluitingsdatum van de inschrijving is 27 februari.

BEKIJK OOK
Klant neergestoken door taxichauffeur