fbpx

Succesvolle “Young Entrepreneurship & Leadership” seminar VSB Young Management

GFC NIEUWSREDACTIE- De VSB Young Management (VSB-YM) in Suriname heeft een succesvolle “Young Entrepreneurship & Leadership” seminar georganiseerd.

Het was een seminar die vanwege Covid-19 in hybride vorm was opgezet, namelijk de organisatie en sprekers waren allemaal fysiek op Telesur TOC en de deelnemers woonden dit seminar virtueel via zoom bij.

De deelnemers aan dit seminar waren (young/ senior) entrepreneurs, (young/ senior) professionals en studenten afkomstig uit verschillende delen van de private en publieke sector.

Het programma bestond uit verscheidene onderwerpen en top (young/ senior) professionals en entrepreneurs en werd geleid door influencer Vishant Poeran.

De VSB-YM voorzitter, Anvit Ramlakhan (Datasur), gaf aan dat er middels partnerschappen en activiteiten de relevante lokale en internationale resources worden aangesproken voor het realiseren van de waarde propositie van het VSB-YM voor haar leden, namelijk: “Elke jonge Surinamer, ongeacht hun omstandigheden of achtergrond, wordt in staat gesteld en gefaciliteerd om hun geweldige idee om te zetten in een succesvol bedrijf, waardoor jeugdondernemerschap wordt gecultiveerd voor het stimuleren van een duurzame economische ontwikkeling van Suriname, het creëren van banen en het versterken van gemeenschappen”.

De eerste conversational keynote werd verzorgd door Timothy Mendonça (NV Luchthavenbeheer -VSB) en Whitney Douglas – de Rijp de Rijp (Datasur).

Zij hebben middels een luchtig one-on-one gesprek een blik geworpen op hoe young professionals zich kunnen etaleren in de private sector en hun carrière to succes kunnen maken.

Vervolgens heeft de moderator: Sandrina Beverdijk – Hunsel (Influencer) de eerste panel discussie mogen leiden waarin deelnamen Raisa Ghazi (SkillGenie), Shelby Moekiran (Arthem Consultancy), Maya Parbhoe (OuroX) en Rolf Verwey (Firm Engineering- VSB).

Deze paneldiscussie heeft zich strak gefocust op jonge vrouwelijke entrepreneurship in Suriname in vergelijking tot andere landen. Behalve de positieve zaken die Surinamers meemaken werd hier ook heel kritisch gekeken naar de realiteit van het ondernemingsklimaat in Suriname.

BEKIJK OOK
Reiziger verbergt groot geldbedrag in US-Dollars in geschenkpakketten

Verder waren er ook enkele succesverhalen van Dupa Paints door Reshmi Soekhlal, MELS Cosmetics Suriname door Melissa van Els, Bezig (door meneer Bezig) en Motivational Entrepreneurship door Jean-luc van Charante (Ineffable N.V.). Zij hebben allemaal de tips, valkuilen en kansen meegegeven aan de jonge ondernemers.

De tweede Conversational Keynote ging over Emotional Intelligence in Business for Young Professionals en werd verzorgd door Sheetal Sujan (Lybra N.V.) en Ashween Achaibersing (A+ Business Partner). Zij zijn ingeduikt op de impact van emotional intellegence in entrepreneurship en doing business in Suriname.

Bij de laatste paneldiscussie werd er een blik geworpen op ondernemerschap vanuit een perspectief van business leaders in Suriname.

De moderator was Kamlesh Ganesh (VSB) en de panel bestond uit Mike Antonius (Telesur), Kurt van Essen (Fernandes Bakkerij), Mario Merhai (Assuria) en Warsha Sardjoe (Rudisa).

De focus werd hier vooral gelegd op hoe deze captains of industries kijken naar de kwestie van human resources in Suriname en hoe jonge ondernemers hiermee om kunnen gaan in deze steeds meer digitaliserende wereld.

Er werd ingezoomd op de mindset van ondernemers in Suriname, met name jonge ondernemers. De panelleden sloten allemaal af met enkele adviezen voor jonge ondernemers. Ook werd antwoord gegeven op de vraag als ondernemer zijn bij geboorte mee komt of wel eens aangeleerd kan worden.

De VSB-YM leden hadden GRATIS toegang tot dit seminar. Er waren in totaal rond 80 deelnemers aan het eerste seminar geeft de VSB-YM voorzitter Anvit Ramlakhan aan.

De bedoeling ligt erin om conform ons strategisch plan meer van dergelijke events en seminars te organiseren voor het ontwikkelen en behouden van het lerend vermogen, competentie en capaciteit ontwikkeling van jonge entrepreneurs en leaders van en voor Suriname.