fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.
Het doel van deze launch was – met het oog op de vooravond 45 jaar Srefidensi herdenking van de Republiek Suriname , – de verbondenheid tussen de talrijke Surinamers -, de verbondenheid tussen talrijke sympathisanten en vrienden van NPS, die woonachtig zijn in verschillende landen met de Partij en het land tot uiting willen brengen.
Door de partijleider van de NPS, Gregory Rusland, en de voorzitter van het congres, Danielle Beeldsnijder, nu aangewezen als NPS diaspora counterpart, is grote waardering uitgesproken voor dit initiatief.
Rusland gaf een uiteenzetting over de betrokkenheid van de diaspora bij de duurzame ontwikkeling van Suriname. Hij merkte op dat het nu méér dan ooit de tijd is dat Surinamers over de gehele wereld, in een globaliserende wereld, de handen in elkaar slaan. Hierbij in gedachten brengend de handreiking gedaan op 19 november 1975 tussen de regeringsleider Henck Arron, voorzitter van de NPS en Jaggernath Lachmon, voorzitter VHP tevens oppositieleider. Mede door de handreiking kon een vredige onafhankelijkheid op 25 november 1975 worden gerealiseerd.
De vele NPS Global Villagers die virtueel deelnamen aan voornoemde kick-off meeting, vertegenwoordigden Nederland, Curaçao, België en de Vereinigde Staten.
Zij gaven aan regelmatig met elkaar afstemming te zullen plegen en op basis van de behoeften van de NPS en het volk van Suriname en waar ook in het land haar netwerken, competenties en ervaring ter beschikking te stellen ter versterking van het volk van Suriname. Hierbij is expliciet afgesproken dat er op basis van wederzijds respect uitwisseling van kennis en kunde wordt voorgestaan.
Voor de komende periode staat de formulering van het manifest NPS Global Village op het programma met een inachtneming van de visie, missie en doelstellingen van de moederpartij. Hierna zullen vanaf het tweede kwartaal 2021 de eerste projecten worden uitgerold.
De frequente afstemming tussen de Global Villagers zal veelal via moderne technologie worden gefaciliteerd, zoals het een efficiënte global village betaamt.

OOK INTERESSANT
Arbeider juwelierszaak aangehouden na oplichting en verduistering