fbpx

Succesvolle eerste Surinaamse Zwembond 5K Open Water Event

GFC NIEUWS- Onder een stralende zon sprongen 117 zwemmers de Surinamerivier in voor dit nieuwe event waar er 5K gezwommen moest worden richting Marinetrap.

Met de goede stroming werd het een snelle race.

Winnaar bij de heren Open Klasse werd Hendrik Powdar (Neptunes) en bij de vrouwen Caithlin Moeslan (Vos).

De Open Water Commissie van de Surinaamse Zwembond heeft het klaar gespeeld om dit nieuw event in goede banen te leiden. Het geheel begon op tijd en menigeen was blij met de merkbare stroming van het water.

De organisatie had voor dit keer een nieuwe leeftijdscategorie, 11-12 jaar, maar die toonde maar zes deelnemers. Waar dat aan gelegen heeft moet men uiteindelijk wel nagaan.

Het deelnemersaantal van 123 bij de teach-in werd bij de start 117. Neptunes was er met 25 personen en allen kwamen heelhuids aan. In hun gelederen ook Hendrik Powdar (17), die dit jaar zowel de 7,5K, 18K en nu ook deze won. Bij de 10K was hij uitlandig.

“Het was een snelle race en ik had wel verwacht dat nummer 2 en 3 niet ver verwijderd van mij zouden zijn. Ik wist ook wie dat zouden zijn, ik ken mijn zwemmers.”

BEKIJK OOK
Ratificatie UNESCO Verdrag 2005 heeft voordelen voor cultuursector

Moeslan (16) was zeker getipt om als eerste vrouw binnen te komen en ze stelde dus niet teleur. Beide winnaars hadden een tijd beneden de 40 minuten.

Winnaars kregen naast de gebruikelijke trofee ook een wisseltrofee en diverse cadeaubonnen van sponsors.

De leeftijdscategorie die het met weinig zwemmers doet, is toch wel die van 45-54 jaar dames en heren, terwijl die van 55+ vrouwen na lange tijd vijf had.

Sommigen terug van weggeweest zoals Yvonne Stroij-Fernandes, die voor het laatst in 2014 meedeed aan een Open Water.

Als oudste, 76 jaar, van dit event is het zeker een pluimpje waard dat ze weer het bruine rivierwater om zich heen wilde.

Er deden ook buitenlanders mee waarvan sommigen ook in de prijzen vielen. Iedereen die de marinetrap haalde ontving een medaille en een gift van Telesur.

Foto-onderschrift: Winnaars 1-3 Heren Open Klasse.
Foto: Steven Tjin Liep Shie