fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Succesvolle afronding cursus Spaans voor overheidsfunctionarissen

De afsluiting van de 6de editie van de cursus in de Spaanse taal voor overheidsfunctionarissen in het kader van de samenwerking tussen Columbia en Suriname is afgerond met een speciaal cultureel programma. De kleurrijke ceremonie tijdens de certificaatuitreiking werd aangevuld met verschillende optredens van de cursisten, waarbij de Colombiaanse keuken centraal stond. Deze cursus heeft 4 maanden geduurd.

Door het succes van de eerste cursus in 2013, waarbij 82% oftewel 123 cursisten, met succes de eindstreep behaalden, is besloten deze cursus te continueren. Dit keer mochten 86 studenten, hun certificaat in ontvangst nemen. Vol trots hebben de studenten samen met de docent hun kunnen getoond, middels sketches, zang, dans en moppen tappen, alles in het Spaans.

De cursisten zijn ook in de gelegenheid gesteld zich verder te verdiepen in de culturen van de 2 landen, waardoor ze overeenkomsten konden identificeren.

Het succes van deze cursus in de Spaanse taal is merkbaar in de participatie van de functionarissen binnen regionale organisaties en vergaderingen waar de Spaanse taal vereist is. Een goede beheersing van de Spaanse taal is een belangrijk element in onder meer de integratiepolitiek voor Suriname in de Zuid Amerikaanse Regio.

OOK INTERESSANT
Omstanders houden koperdief staande

In de bilaterale relatie met Columbia heeft Suriname enkele jaren geleden het voornemen geuit om binnen het raamwerk van de “South-South Cooperation Strategy with the Caribbean Basin” een cursus Spaans te organiseren met Colombiaanse docenten van de “Externado” Universiteit van Columbia, het centrum voor Spaans als vreemde taal (CEPEX).

De afsluiting van de 6de editie van de cursus, met een slagingspercentage van circa 76% waaronder cursisten afkomstig van verschillende disciplines, is een duidelijk signaal van de goede bilaterale relaties tussen Suriname en Columbia. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zal samen met de Colombiaanse counterpart blijven werken aan de continuering van deze cursus.(GFC)