fbpx

Succesvol onderzoek AZP naar behandeling Covid-19 met plasma van genezen patiënten

GFC NIEUWS- Het Academisch Ziekenhuis in Paramaribo (AZP) heeft met succes onderzoek gedaan naar een efficiënte methode om Covid-19-patiënten in Suriname te behandelen met antilichamen-houdend plasma van genezen Covid-19 patiënten.
Het bewerken van het plasma wordt ondersteund door het innovatieve Nederlandse bloedfilter HemoClear, laat het bedrijf weten.
De CEO van HemoClear, Vincent Franssen, bevestigt de groeiende belangstelling voor de Surinaamse methode “Er zijn verschillende goedkeuringsaanvragen in behandeling bij de autoriteiten van Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen om de Surinaamse methode te gebruiken, HemoClear is er trots op deze landen te ondersteunen in hun strijd tegen Covid-19”.
In tegenstelling tot Europese strategieën om plasma te verzamelen, vraagt het Academisch Ziekenhuis aan herstelde patiënten om bloed te doneren voordat zij worden ontslagen uit het ziekenhuis. Vroeg in het herstelproces is de hoeveelheid antilichamen in het bloed tot tien keer hoger dan later in het herstel en bovendien van een effectievere samenstelling.
In een steriele, eenvoudige en kosteneffectieve procedure scheidt bloedfilter HemoClear plasma van rode bloedcellen. Het plasma wordt gebruikt voor behandeling van meerdere Covid-19-patiënten terwijl de rode bloedcellen met een autologe transfusie terug worden gegeven aan de donor om verder herstel niet te belemmeren.
Het eerste onderzoek laat uitstekende resultaten zien, zowel bij patiënten waarbij de ziekte verslechtert naar een kritieke status, als bij patiënten die afhankelijk werden van beademingsapparatuur.

BEKIJK OOK
SWM: drinkwaterkwaliteit gegarandeerd, geen reden tot bezorgdheid na toename braken en diarree