fbpx

Sucadeboeren bundelen zich in coöperatie

Outgrowers van de Sucadefabriek te Kampong Baru hebben zich gebundeld in een coöperatie.

Op vrijdag 10 juli 2015 zijn het bestuur en de Commissie van Toezicht gekozen tijdens een algemene leden vergadering.
De sucadeboeren waren reeds geruime tijd bezig gesprekken te voeren met de afdeling Coöperatiewezen van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij voor het formeren van een coöperatie.

Een coöperatie is een sociaaleconomische organisatie van personen die zich vrijwillig hebben aangesloten om gemeenschappelijke doelen te bereiken die als individu onbereikbaar zijn. Dit past helemaal binnen het beleid van het ministerie van LVV en de regering, laat de Voorlichtingsdienst weten.

Ten aanzien van dit gewenst beleid heeft de afdeling Coöperatiewezen van de ministerie de opdracht gehad zoveel mogelijk boeren te bundelen zodat een goed beleid geformuleerd kan worden voor de agrarische sector.

Er is heel veel belangstelling bij de boeren. Er worden steeds meer coöperaties opgericht zoals de recent opgerichte coöperatie te Koewarasan bestaande uit ongeveer 100 leden.

Ook in het Patamaccagebied is gehoor gegeven aan het verzoek zich te bundelen voor de ontwikkeling van duurzame landbouw en belangenbehartiging van de landbouwers.
Gesprekken zijn reeds gaande voor het formeren van een coöperatie van cassaveboeren aldaar.

Overige berichten