fbpx
Subobo organiseert Bokskampioenschappen 2019

GFC NIEUWS- Op 29 februari organiseert de Surinaamse Boksbond (Sobobo) bokskampioenschappen over het jaar 2019.

De wedstrijden zijn later georganiseerd, omdat op het eind van 2019 diverse gevechtssportwedstrijden van andere bonden werden georganiseerd.

De Subobo werkt nu samen met de Suthaibo en wilt thaiboksers de gelegenheid geven ook mee te laten doen met bokswedstrijden. De twee stijlen zijn nauw aan mekaar verbonden.

Tijdens de samenwerking met de Suthaibo (Surinaamse Thaiboksbond) moeten beide bonden erop toezien dat de regels van de AIBA, de Internationale Boksorganisatie, niet worden overtreden.

Op papier zijn er al 15 matches, waarvan 1 vrouwengevecht. De wedstrijden worden volgens het systeem van de AIBA (de wereld Boksorganisatie) ingedeeld naar leeftijd, gewicht en ervaring.

Er zijn enkele Surinaamse boksers die langer dan 4 jaar trainen, maar niet kunnen uitkomen omdat ze geen tegenstander hebben. Deze pupillen moeten internationaal aan hun trekken komen.

Beide gevechtssportorganisaties zijn nu in bespreking om een paar ervaren boksers te laten meedoen op 11, 12 en 13 april tijdens de Carifta boxing in Georgtown Guyana.

Meer nieuws

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.