Subobo organiseert Bokskampioenschappen 2019

GFC NIEUWS- Op 29 februari organiseert de Surinaamse Boksbond (Sobobo) bokskampioenschappen over het jaar 2019.
De wedstrijden zijn later georganiseerd, omdat op het eind van 2019 diverse gevechtssportwedstrijden van andere bonden werden georganiseerd.
De Subobo werkt nu samen met de Suthaibo en wilt thaiboksers de gelegenheid geven ook mee te laten doen met bokswedstrijden. De twee stijlen zijn nauw aan mekaar verbonden.
Tijdens de samenwerking met de Suthaibo (Surinaamse Thaiboksbond) moeten beide bonden erop toezien dat de regels van de AIBA, de Internationale Boksorganisatie, niet worden overtreden.
Op papier zijn er al 15 matches, waarvan 1 vrouwengevecht. De wedstrijden worden volgens het systeem van de AIBA (de wereld Boksorganisatie) ingedeeld naar leeftijd, gewicht en ervaring.
Er zijn enkele Surinaamse boksers die langer dan 4 jaar trainen, maar niet kunnen uitkomen omdat ze geen tegenstander hebben. Deze pupillen moeten internationaal aan hun trekken komen.
Beide gevechtssportorganisaties zijn nu in bespreking om een paar ervaren boksers te laten meedoen op 11, 12 en 13 april tijdens de Carifta boxing in Georgtown Guyana.

Overige berichten