fbpx

SU4SU wil alle verwarring wegnemen over gebruik naam Covid-19 Fonds

GFC NIEUWS- Tijdens een persconferentie over de financiële status van Suriname maakte president Chandrikapersad Santokhi de opmerking dat het onduidelijk is wat er met SRD 300 miljoen van het Covid-19 Fonds is gebeurd.
SU4SU wijst erop dat de president op dat moment verwees naar een overheidsfonds dat opgezet is ten behoeve van ondersteuning van Covid-19-noden in Suriname.
Het SU4SU Covid-19 Support Fund is een particulier initiatief van drie bedrijven die met het geld de lokale zorginstellingen versterkt om Covid-19-patiënten op te kunnen vangen. SU4SU heeft niets te maken met het overheidsfonds, wordt benadrukt.
SU4SU heeft ervoor gekozen de overheid te ondersteunen om zorg te dragen dat de ziekenhuizen ready waren om Covid-19-patiënten op te vangen. De overheid heeft haar hiervoor dankbaarheid getoond.
In het nieuwe Covid-19 Managementteam is een vertegenwoordiger van SU4SU dan ook opgenomen om een bijdrage te leveren bij het nationaal beheer van de pandemie in Suriname.
Het SU4SU Covid-19 Support Fund wordt beheerd door de VSB en wordt periodiek door accountantskantoor Lakisharan en partners gecontroleerd. “Gemeenschapsgelden die verworven zijn binnen dit Fonds geven wij verantwoord uit en de rapportages moeten ten allen tijde ter inzage zijn voor de donateurs. Middels de accountantscontrole geven wij blijk van behoorlijk beheer van uw geld! Op de website www.su4su.sr kunnen deze rapporten bekeken worden.”

OOK INTERESSANT
Spoedonderhoud Suriname en Frans-Guyana over uitlevering activiste Asawini