fbpx

SU4SU Telethon op NPO1 in Nederland

GFC NIEUWS- Er komt een speciaal programma op de Nederlandse televisie om geld in te zamelen voor het SU4SU Covid-19 Support Fund.
Op 8 juli zal er een anderhalf uur lang durende live show bij de NPO worden gepresenteerd, met verschillende artiesten. De presentatie is in handen van Humberto Tan en Jörgen Raymann.
Dit programma is bedoeld om geld in Nederland op te halen waarmee SU4SU belangrijke hulpmiddelen kan aanschaffen, die nodig zijn in de strijd tegen het coronavirus in Suriname.
“SU4SU is in een tijd opgezet dat de hele wereld de strijd aanging met Covid-19. We realiseerden ons dat we nergens om hulp konden vragen. Elk land was bezig de pandemie te bestrijden en te overleven. Er was schaarste van alle producten die noodzakelijk waren hiervoor. Dit was het moment dat Jules Fernandes in gesprek is gegaan met artsen in Suriname en het duidelijk werd dat we dit in ons eentje zouden moeten doen,” zegt de organisatie.
“Wij zelf, Surinamers voor Surinamers. En wat een saamhorigheid is hieruit voortgekomen. Ondanks de zware economische recessie waar we in Suriname doorheen gaan, hebben bedrijven en burgers gegeven. Iedereen was zich ervan bewust dat alleen bundeling kon helpen.”
Tot nu toe is er, als alle bedragen bij elkaar opgeteld worden, ongeveer 1.3 miljoen USD opgehaald.
Het SU4SU Covid-19 Support Fund wordt beheerd door de VSB, Vereniging Surinaams Bedrijfsleven. En een medisch crisisteam van AZP beoordeeld alle aanvragen. De basis gedachte is dat alle ziekenhuizen in Suriname zo goed als mogelijk voorbereid zijn op de Covid-19-pandemie.
Naast de ziekenhuizen wordt er ook gekeken naar de benodigdheden voor de andere sectoren die in de frontlinie zitten. Zoals de mensen die in de verzorgingstehuizen werken, in de mantelzorg, bij de politie, het leger en bij de brandweer.

BEKIJK OOK
Armoedegrens vastgesteld op SRD 3.365