fbpx

SU4SU financiert uitbreiding ICU s’ Lands Hospitaal

GFC NIEUWSREDACTIE- SU4SU is in samenwerking met het s’ Lands Hospitaal gestart met het opzetten van een nieuwe Covid-19 Intensive Care Unit binnen het ziekenhuis.
De totale kosten zijn geraamd op USD 70.000,- en de werkzaamheden zijn in volle gang. De planning is om de nieuwe ICU begin 2021 in gebruik te nemen.
Met deze investering worden er 12 nieuwe Covid-19 ICU ligplekken gecreëerd op de afdeling Interne geneeskunde in het s’ Lands Hospitaal.
Om dit project zo snel mogelijk te realiseren hebben verschillende contractors ook tijdens de feestdagen doorgewerkt. Zo wordt de elektra-installatie verzwaard en uitgebreid, komen er speciale voorzieningen voor noodstroom en wordt gewerkt aan een installatie voor luchtbehandeling en medische gassen.
Als alles volgens planning verloopt kan er deze week al gestart worden met het testen van de apparatuur en de installaties.
Het ministerie van Volksgezondheid heeft naar aanleiding van de Covid-19-uitbraak, groen licht gegeven aan de nieuwe landelijke strategie wat betreft de Covid-19 ICU care.
De kracht van deze strategie is dat er zoveel als mogelijk effectief gebruik gemaakt wordt van de aanwezige, schaarse resources, in het bijzonder de human resources.
De zorg in Suriname is zonder Covid-19 reeds onderbemand, en in het bijzonder de urgentie afdelingen zoals de ICU en de SEH. Uit analyses van de afgelopen periode is geconcludeerd dat het bundelen van alle resources de beste strategie is.
De nieuwe landelijke strategie betekent dat kritieke Covid-19-patiënten in eerste instantie opgevangen zullen worden in het AZP en s’ Lands Hospitaal.
Deze twee ziekenhuizen hebben de geschikte bestaande infrastructuur, artsen en verplegers en ervaring om deze topzorg te leveren.
Mocht de uitbraak van Covid-19 verergeren en er meer ICU capaciteit nodig blijkt te zijn, dan zullen ook de andere ziekenhuizen ingezet worden.

BEKIJK OOK
Bij overtreding nieuwe Rijwet maximaal 2 jaar cel of geldboete van SRD 25.000