fbpx
SU4SU en Telesur organiseren Telethon

GFC NIEUWS- Telesur en SU4SU organiseren een telethon om geld op te halen voor het SU4SU Covid-19 Support Fund.

Zondag 3 mei, van 14 uur tot en met 18.00 uur vragen we jou om vanuit je woonkamer onderdeel te zijn van deze telethon, luidt de oproep.

Verschillende artiesten zullen optreden en helpen met het ontvangen van telefoontjes. De optredens variëren van muziek, dans en zang tot spoken word. Verder zal er ook informatie over Covid-19 verstrekt worden door de bevoegde instanties.

De telethon wordt uitgezonden via ATV (kanaal 12.2) en de livestream Facebookpagina van SU4SU.

Het SU4SU Fonds is opgezet door Fernandes Concern Beheer, Staatsolie en Surinam Plastic Manufacturing, die het belang zagen in het op orde brengen van onze zorginstellingen, zodat deze voorbereid zijn op een eventuele uitbraak van het Covid-19 virus.

De afgelopen weken is er ruim 1.4 miljoen US dollar gedoneerd door vele bedrijven en particulieren en kon daardoor voor meer dan 1 miljoen US dollar aan materiaal en equipement direct besteld worden. “Maar we zijn er nog niet, er is veel meer nodig.”

“We willen dat onze artsen en verpleegsters goed beschermd zijn als ze moeten werken. We willen dat het schoonmaakpersoneel dat in de ziekenhuizen werkt veilig haar werk kan doen. We willen dat er genoeg medische middelen zijn om in te kunnen zetten als die nodig zijn”.

“We willen dat het verzorgend personeel in tehuizen, waar onze senioren burgers zitten, zich kunnen beschermen en daardoor ook onze ouderen kunnen beschermen”.

“We willen dat iedereen die werkt in de frontlinie, als dat nu is op de luchthaven, in de supermarkt of bij de politie, veilig z’n werk kan doen. En we willen dat Suriname veilig is voor jou en voor mij. Daarom hebben we je hulp nodig en is het SU4SU: Surinamers voor Surinamers.”

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…