fbpx
SU4SU draagt ook bij aan 178 meldkamer

GFC NIEUWS- De 178 meldkamer van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) is onlangs officieel in gebruik genomen op het terrein van het BOG aan de Rodekruislaan.

178 heeft nu zijn eigen locatie. Voor vragen en klachten kunnen burgers nog steeds op het nummer 178 bellen.

De meldkamer was al in gebruik maar dan met minder middelen. Er waren bijvoorbeeld maar vijf telefoons waarop er ruim 3.000 keer per dag werd gebeld. 178 is een tijdje geweest bij Web Help. De bouw van de ruimte heeft in verschillende fasen plaatsgevonden. Het heeft ook een aantal maanden geduurd.

Met behulp van donateurs hebben de ruimtes in het gebouw meer dan een laagje verf gekregen. Nu is de meld kamer in het BOG gebouw 24 uur per dag beschikbaar en is het volledig bemand. Er zijn assistent artsen en call agents. Allemaal bij elkaar opgeteld komt men gauw op 50 werkers.

Tussen de donoren kwam ook SU4SU in met een bijdrage van ruim US$ 37.700. Dit bedrag werd uitgegeven aan de financiering van de aannemer, telefooncentrale, computers, airco, printer en meubilair. Daarnaast kwam SU4SU ook in voor computers, laptops en barcode readers voor de swap testsites in laboratoria. Deze vallen gezamenlijk onder AZP,RGD en BOG.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.