fbpx

SU4SU draagt ook bij aan 178 meldkamer

GFC NIEUWS- De 178 meldkamer van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) is onlangs officieel in gebruik genomen op het terrein van het BOG aan de Rodekruislaan.
178 heeft nu zijn eigen locatie. Voor vragen en klachten kunnen burgers nog steeds op het nummer 178 bellen.
De meldkamer was al in gebruik maar dan met minder middelen. Er waren bijvoorbeeld maar vijf telefoons waarop er ruim 3.000 keer per dag werd gebeld. 178 is een tijdje geweest bij Web Help. De bouw van de ruimte heeft in verschillende fasen plaatsgevonden. Het heeft ook een aantal maanden geduurd.
Met behulp van donateurs hebben de ruimtes in het gebouw meer dan een laagje verf gekregen. Nu is de meld kamer in het BOG gebouw 24 uur per dag beschikbaar en is het volledig bemand. Er zijn assistent artsen en call agents. Allemaal bij elkaar opgeteld komt men gauw op 50 werkers.
Tussen de donoren kwam ook SU4SU in met een bijdrage van ruim US$ 37.700. Dit bedrag werd uitgegeven aan de financiering van de aannemer, telefooncentrale, computers, airco, printer en meubilair. Daarnaast kwam SU4SU ook in voor computers, laptops en barcode readers voor de swap testsites in laboratoria. Deze vallen gezamenlijk onder AZP,RGD en BOG.

BEKIJK OOK
Dienstverlening Diakonessenhuis niet gegarandeerd