SU4SU Covid-19 Support Fonds beëindigt activiteiten

GFC NIEUWSREDACTIE- Het VSB-SU4SU Covid-19 Support Fonds in Suriname deelt mee dat zij samen met haar donorpartners haar activiteiten per 30 september volledig zal hebben afgebouwd.

Om dit te bewerkstelligen zal het fonds per heden 24 augustus, geen nieuwe sponseringsaanvragen meer
in behandeling nemen.

Verder eindigen alle lopende overeenkomsten en afspraken met gezondheidsinstellingen, dienstverleners en overige instituten per 30 augustus.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Coronavirus, maar ook griep en mazelen verspreiden zich via de lucht, blijkt wederom uit onderzoek

Enkele specifieke toezeggingen en contracten die een looptijd hebben tot eind september worden wel allemaal nagekomen zoals afgesproken.

SU4SU is een initiatief van het Surinaams bedrijfsleven en biedt sinds het prille begin van de Covid-19 pandemie vanaf maart 2020, middelen en ondersteuning aan de zorginstellingen in Suriname in de strijd tegen het COVID-19 virus.

SU4SU heeft sinds februari 2021 haar focus en energie met name gericht op de ondersteuning van het Nationale Deployment en Vaccinatie Programma van Suriname.

De afgelopen 6 maanden heeft SU4SU globaal USD 600.000,- besteedt aan het vaccinatieprogramma, waaronder de aankoop van vaccines.

VSB-SU4SU Covid Support fonds in de huidige vorm stopt met het actief participeren in programma’s in de strijd tegen de Covid-19 pandemie.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vitamine D-tekort is een wereldwijd gezondheidsprobleem voor zwarte gemeenschap, blijkt uit nieuwe studie

Desalniettemin zal het bedrijfsleven via de VSB, het ministerie van Volksgezondheid en de gezondheidssector blijven ondersteunen.

Dit zal zij voornamelijk financieel doen via het Covid-19 Fonds, een joint venture tussen het bedrijfsleven en de regering van Suriname. Alle aanvragen voor ondersteuning en financiering uit dit fonds geschieden via de directeur van het Ministerie van Volksgezondheid.

“Tot slot danken wij eenieder die ons heeft ondersteund, maar in het bijzonder de sponsoren, vrijwilligers, gezondheidsinstellingen en gezondheidsmedewerkers voor het in ons gestelde vertrouwen en voor de fijne, goede samenwerking. Afgelopen 18 maanden hebben wij samen veel bereikt en veel leed van Surinamers bespaart.”

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten