fbpx
“STVS niet van een politieke partij of toevallige regering”

GFC NIEUWS- De Surinaamse Televisie Stichting (STVS) is van de samenleving en niet van een politieke partij of toevallige regering.

Dit zegt de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc. LL.B in zijn felicitatieboodschap aan de STVS. Het televisiestation vierde dinsdag, 20 oktober, haar 55-jarig bestaan.

“Als voorzitter van DNA kan ik de verwachting uitspreken dat de STVS een professioneel, onafhankelijk en een niet-gepolitiseerd tv-station is, dat de samenleving voorziet van objectief nieuws, educatieve informatie en entertainment.” De parlementsvoorzitter zegt dat de STVS moet streven om marktleider te blijven in het produceren en vertonen van Surinaamse en regionale tv-producties van hoogwaardige kwaliteit, door gebruik te maken van de nieuwste technologie.

De assembleevoorzitter weet dat het geen gemakkelijke opgave zal zijn. Hij heeft er het volste vertrouwen in, dat onder de nieuwe leiding van de pas aangetreden directeur Raoul Abisoina, samen met het personeel dat werkt aan een goede verstandhouding met sponsors, kijkers en de overheid, er een nieuw tijdperk aanbreekt voor de STVS.

“Na wan Sranan sani. Laten we nooit meer ervaren dat we twijfelen aan de objectiviteit van het station. Als het van ons allen is, dan zal het ongeacht van waaruit we dienen, het Surinaamse blijven,” heeft de voorzitter de aanwezigen bij de STVS voorgehouden.

De televisie werd in 1958 voor het eerst in Suriname uitgetest bij de firma Kersten. Op 24 februari 1964 richtte de Surinaamse regering de STVS op en gaf de opdracht tot de bouw van een studio. De reguliere uitzendingen zijn gestart op 20 oktober 1965. Frits Pengel is de eerste directeur geweest.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…