fbpx

STVS betreurt het dat bedrijfsnaam in verband wordt gebracht met aanrijding medewerker

GFC NIEUWSREDACTIE- De directie van de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) betreurt het dat de naam van de Nationale Zender onrechtmatig is gebruikt en in verband gebracht door Waterkant.net. met betrekking tot een bericht over een verkeersongeval in de vroege ochtend van 28 augustus.

In de berichtgeving wordt er in de meeste regels van het bericht de naam van de zender uitdrukkelijk geëntameerd.

De leiding van het bedrijf geeft te kennen dat ze niet verantwoordelijk is voor de wandel en handel van medewerkers in hun privé- aangelegenheden.

De directie wenst te benadrukken dat de persoon in kwestie niet in dienst verband betrokken was bij de aanrijding, noch gebruik maakte van een dienstvoertuig.

De STVS legt de nadruk dat niemand de bevoegdheid heeft om de naam van het station onrechtmatig te koppelen aan privéaangelegenheden van personen.

Volgens Waterkant heeft een medewerkster van het bedrijf afgelopen nacht een aanrijding met veel schade veroorzaakt op de hoek van de Zwartenhovenbrugstraat en Gemenelandsweg. “De vrouw die onder invloed van drugs of alcohol verkeerde, heeft zich behoorlijk misdragen op de plaats en is daarna gevlucht. Bij aankomst van de wetsdienaren ging de vrouw vreselijk te keer. Haar autopapieren bleken niet in orde te zijn en zij was het niet eens met de agenten, dat zij als de veroorzaker is aangemerkt,” schrijft Waterkant.

BEKIJK OOK
GBB reikt 466 grondpapieren uit aan bewoners te Goede Verwachting

DE vrouw schold de agenten, omstanders en benadeelde vies en vuil uit en zette het verkeer in gevaar door op straat te lopen. De politie bracht haar aan de kant en probeerde haar tot orde te roepen.

“Ze wilde niets horen en bleef zich maar misdragen. Vanwege het feit dat beide voertuigen niet rijbaar waren, werd een sleepdienst ingeschakeld. Toen de sleepwagen ter plaatse was, wilde de vrouw niet dat haar voertuig weggebracht moest worden. Ineens was de sleutel uit het contact verdwenen. Ten tijde van de aanrijding zat er ook een manspersoon in de auto van de STVS-medewerkster, die eveneens onder invloed van drugs of alcohol verkeerde. Hij misdroeg zich ook net als de vrouw.”

De wagen van de vrouw werd uiteindelijk zonder sleutel op de sleepwagen geplaatst en afgevoerd naar berging. Zij maakte zich uit de voeten. Haar metgezel probeerde de benadeelde en zijn medepassagiers aan te vallen en er ontstond een onoverzichtelijke situatie. De politiemannen vroegen via de centrale voor assistentie.

Politiemannen van station Centrum en Latour kwamen ter plaatse om de orde te handhaven. De metgezel van de veroorzaker werd afgevoerd naar het bureau. De sleepwagen heeft de auto van de benadeelde gebracht naar zijn woning. Het onderzoek duurt voort.