fbpx

Stutgard: Hoofdbestuur DOE moet onmiddellijk bedanken

Het hoofdbestuur van de politieke organisatie DOE moet meteen bedanken. Het congres moet een interim-bestuur installeren dat binnen een maand bestuursverkiezingen uitschrijft, zegt hoofdbestuurslid Ricky Stutgard.

DOE is vrijdagavond uit de regering gestapt na een gesprek met regeringsleider Desi Bouterse. Aanleiding waren de recente standpunten van DOE-voorzitter en assembleelid Carl Breeveld in de media.

Het is niet duidelijk als minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen(NH) zijn portefeuille ter beschikking zal stellen. Eerder zei Dodson in de media dat hij zal opstappen mocht DOE uit de regeercoalitie worden gezet.

De posities van het DNA – lid, lid Rekenkamer en Staatsraad zijn voor Stutgard geen discussiepunten. Eerder zei hij wel dat Dodson zou moeten bedanken, omdat hij een eigen richting opgaat.

“Breeveld (DNA – lid), Brandon (Rekenkamer) en Aron (Staatsraad) mogen de partij in die functies blijven vertegenwoordigen, maar nu is er een groot verschil. Ze moeten middels regelmatige presentaties de leden van DOE in alle districten trainen hoe DNA, de Staatsraad en de Rekenkamer functioneren. Onze leden moeten ready gemaakt worden om in 2020 bij verkiezingswinst ook meteen te kunnen functioneren als ze voor deze posities voorgedragen worden. De tijd van egotrippers moet voorbij zijn”, aldus Stutgard.(GFC)

Naar meer berichten...