Stuka Prisiri project voor de vijfde keer van start

GFC NIEUWS- Rotaryclub of Paramaribo Residence en Quota International Suriname hebben zaterdag het handboek Stuka Prisiri gepresenteerd.
Met dit handboek willen we het concept van dit prachtige project aanbieden aan de Surinaamse samenleving, zodat meerdere organisaties het programma Stuka Prisiri kunnen uitvoeren voor jongeren.
Het tweejarig programma is gericht op talentontwikkeling, sociale vaardigheden, kunst en cultuur en beroepenoriëntatie. Daarnaast worden de kinderen met dit programma gestimuleerd bij het ontdekken van eigen talenten, ondersteund bij het maken van juiste keuzes en bij het creëren van een positief zelfbeeld.
Het Stuka Prisiri project (2020-2022) ging voor de vijfde keer van start. Voor de uitvoering van dit project zijn Rotaryclub of Paramaribo Residence en Quota International Suriname een partnerschap aangegaan met de Regionale Ontwikkelingsorganisatie STIWEWA.
60 Surinaamse jongeren uit Paramaribo Zuid (de omgeving van Latour, Ramgoelamweg, Ephraimzegen, Livorno en Winti Wai) gaan hun talenten ontdekken en verder ontwikkelen in het Stuka Prisiri project.
Het Stuka Prisiri programma is bestemd voor jongens en meisjes die:
• gemotiveerd zijn
• potentie hebben en redelijk goed leren op school
• de leeftijd van 9-12 jaar hebben en bij de aanvang van het project in de vijfde klas van het Gewoon Lager Onderwijs zitten
• afkomstig zijn uit sociaaleconomisch zwakkere milieus waar zij vaak om diverse redenen de gewenste ondersteuning en/of begeleiding van huis en omgeving moeten ontberen.
Voor de ouders van deze jongeren worden er vier keer per jaar ouderbijeenkomsten georganiseerd.

Overige berichten