fbpx
Facebook Pagelike Widget

Stuka Prisiri project voor de vijfde keer van start

GFC NIEUWS- Rotaryclub of Paramaribo Residence en Quota International Suriname hebben zaterdag het handboek Stuka Prisiri gepresenteerd.

Met dit handboek willen we het concept van dit prachtige project aanbieden aan de Surinaamse samenleving, zodat meerdere organisaties het programma Stuka Prisiri kunnen uitvoeren voor jongeren.

Het tweejarig programma is gericht op talentontwikkeling, sociale vaardigheden, kunst en cultuur en beroepenoriëntatie. Daarnaast worden de kinderen met dit programma gestimuleerd bij het ontdekken van eigen talenten, ondersteund bij het maken van juiste keuzes en bij het creëren van een positief zelfbeeld.

Het Stuka Prisiri project (2020-2022) ging voor de vijfde keer van start. Voor de uitvoering van dit project zijn Rotaryclub of Paramaribo Residence en Quota International Suriname een partnerschap aangegaan met de Regionale Ontwikkelingsorganisatie STIWEWA.

60 Surinaamse jongeren uit Paramaribo Zuid (de omgeving van Latour, Ramgoelamweg, Ephraimzegen, Livorno en Winti Wai) gaan hun talenten ontdekken en verder ontwikkelen in het Stuka Prisiri project.

Het Stuka Prisiri programma is bestemd voor jongens en meisjes die:

• gemotiveerd zijn
• potentie hebben en redelijk goed leren op school
• de leeftijd van 9-12 jaar hebben en bij de aanvang van het project in de vijfde klas van het Gewoon Lager Onderwijs zitten
• afkomstig zijn uit sociaaleconomisch zwakkere milieus waar zij vaak om diverse redenen de gewenste ondersteuning en/of begeleiding van huis en omgeving moeten ontberen.

Voor de ouders van deze jongeren worden er vier keer per jaar ouderbijeenkomsten georganiseerd.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.