fbpx

Studie toont aan dat slapeloosheid lage rugpijn kan veroorzaken en andersom ook

GFC NIEUWSREDACTIE- Sommige studies hebben associaties gevonden tussen lage rugpijn en verschillende psychologische en sociale factoren, waaronder geslacht, lichaamsgewicht, rookgewoonten en stemmingsstoornissen.

Meer recent koppelde onderzoek deze soms verlammende ervaring ook aan slapeloosheid en slaapstoornissen.

Onderzoekers van de Zhejiang University School of Medicine hebben onlangs een studie uitgevoerd die deze recente bevindingen verder onderzoekt, door te proberen de relatie tussen slaap en lage rugpijn beter te begrijpen.

Hun bevindingen, gepubliceerd in Frontiers in Neuroscience, suggereren dat er een bidirectioneel oorzakelijk verband is tussen slapeloosheid en lage rugpijn, waarbij elk mogelijk de andere veroorzaakt.

BEKIJK OOK
Buiten wandelen blijkt meer voordelen voor de geestelijke gezondheid te hebben dan binnen lopen

Hun bevindingen benadrukten een causaal verband tussen slapeloosheid en lage rugpijn, wat betekent dat slapeloosheid lage rugpijn kan veroorzaken en vice versa. Bovendien ontdekten ze dat lage rugpijn slaperigheid overdag kon veroorzaken, hoewel niet het tegenovergestelde.

In de toekomst kunnen deze resultaten verdere studies inspireren die de relatie tussen slechte slaap en slapeloosheid onderzoeken, mogelijk mensen met andere etnische en genetische achtergronden opnemen.

Bovendien zou hun werk de verkenning van therapeutische interventies voor lage rugpijn kunnen bevorderen die zich ook richten op slapeloosheid en ongezonde slaappatronen.