fbpx
Studeren en (over)leven – voor studenten en aankomende studenten

GFC NIEUWS-Studeren is een bijzondere fase in het leven met allerlei eigen uitdagingen, zeker als je van plan bent naar het buitenland te gaan voor verdere studie.

Om studenten te helpen zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de stappen die volgen, organiseert Surinamese Students Abroad (SSA) in samenwerking met de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) en het JAMUR Institute of Education & Advice een studentenevenement met informatie over studeren in het buitenland en interactieve sessies over hoe jij financieel zelfstandig kan zijn als student en hoe je het beste een netwerk kunt opbouwen om de doelen die je voor jezelf stelt ook echt te kunnen bereiken.

De overstap van VWO/HAVO naar de hogeschool of universiteit vormt de eerste uitdaging vanwege de uiterst belangrijke keuze voor welke studie je gaat volgen en de zelfstandigheid die nodig is bij het leren.

Daarnaast komen met name voor studenten die naar het buitenland gaan, allerlei extra uitdagingen zoals huur, visumaanvragen, schakelprogramma’s etc bij kijken.

De jonge motivational speaker Reeza Lobato de Mesquita die zich in zijn online video’s vooral richt op zelfstandigheid van jongeren zal ook op dit evenement spreken.

“De wereld moeten we bekijken vanuit een hoger perspectief. Met alle beschikbare informatie moeten we nu keuzes maken over onze toekomst. Dat doe je door een bedrijfsplan te maken voor jezelf. Hier staat alles in geschreven. Wie je bent, waar je naar toe wilt en hoe je het denkt te gaan bereiken”, aldus Lobato de Mesquita.

Ruiz Kartoredjo van het JAMUR Institute of Education & Advice richt zich tijdens een interactieve sessie op connecties maken en samenwerken.

“Creëer jouw pad naar studenten- en carrièresucces door te netwerken en samen te werken. Dit zijn twee krachtige tools voor het opbouwen van jouw carrière. Samenwerken is nogal een klein onderdeel binnen je studie, terwijl netwerken weinig tot helemaal niet aan de orde wordt gesteld”, beargumenteert Kartoredjo.

Surinamese Students Abroad (SSA) is de grootste Surinaamse studentenvereniging buiten het land en bestaat uit voornamelijk studenten met affiniteit voor Suriname en studenten die tijdelijk in Nederland studeren.

Vanuit die positie heeft ze meerwaarde voor de Surinaamse studentengemeenschap en levert ze via verschillende activiteiten een bijdrage aan de ontwikkeling van Suriname.

Meer nieuws

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…