Studenten Vanguard School of Engineering volgen training in meet – en regeltechniek

GFC NIEUWSREDACTIE- Van 4 januari tot en met 6 januari heeft een multidisciplinaire groep van studenten van de Vanguard School of Engineering in Suriname een training in meet en regeltechniek gevolgd.

Deze training is verzorgd door Dr. Rudi van Els, docent aan de Universiteit van Brasília en gastdocent bij Vanguard Community College.

De training is gegeven binnen het samenwerkingsverband tussen de Universiteit van Brasília (UnB) en Stichting Vanguard.

Het samenwerkingsverband is vastgelegd in een Memorandum of Understanding (MoU) welke het resultaat is van het werkbezoek welke Ricardo Chin de voorzitter van het Vanguard stichtingsbestuur, in maart 2019 aan UnB heeft gebracht.

Tijdens de training hebben de studenten geleerd om een Supervisory Control and Data Acquistion (SCADA) softwaresysteem te installeren en te onderhouden.

Scada-systemen worden in industriële toepassingen, zoals olieraffinaderijen, alcohol destillatie en waterzuivering- en distributie installaties gebruikt. De gebruikte software, ScadaBR is een in Brazilië ontwikkelde open-source applicatie.

De beschikbaarheid van deze software, waarvoor er geen licentiekosten betaald hoeven te worden brengt Scada nu ook binnen het bereik van kleine Surinaamse industrieën.

Rudi van Els, is in 2008 gepromoveerd aan de Universiteit van Brasilia (UnB). Hij is momenteel verbonden als vaste docent aan de Faculty of Engineering-UnB en gastdocent bij de Vanguard School of Engineering.

Zijn onderzoeksinteressen zijn op het gebied van hernieuwbare energy systemen, micro waterkrachtcentrales, elektrisch aangedreven voertuigen, industriële automatisering en meet en regeltechniek.

De Universiteit van Brasília, UnB is een toonaangevende openbare federale universiteit in Brasília, de hoofdstad van Brazilië. Het werd opgericht in 1960 en wordt sindsdien consequent genoemd in de top vijf van Braziliaanse universiteiten en de top twintig van universiteiten in Zuid-Amerika.

De School of Engineering van Vanguard Community College is een onderwijsinstelling voor tertiair onderwijs. Momenteel biedt Vanguard de opleidingen Process Engineering, Computer Science & Engineering en Electrical Engineering aan.