fbpx
Studenten uiten bezorgdheid over Covid-19 bij waarnemend voorzitter Sharman

GFC NIEUWS- De waarnemend voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Dew Sharman, heeft maandag een petitie in ontvangst genomen van bezorgde leerlingen, studenten, bezorgde ouders, onderwijspersoneel, pedagogisch medewerkers en overige betrokken burgers.

Ze vinden het van groot belang om alle scholen en kinderdagverblijven in Suriname dicht te houden om een ongebreidelde verspreiding van het coronavirus onder de leerlingen en studenten tegen te gaan. De bezorgdheid is nog groter vanwege het aantal doden als gevolg van dit virus, dat niet te vergelijken is met een griepje.

“Aan de ene kant heeft, uitgaande van art. 36 lid 1 van de Grondwet, eenieder recht op gezondheid, zo ook het Surinaamse kind en kan het ook nimmer zo zijn dat de kinderen met de opening van de scholen en kinderopvangcentra nu in een positie worden geplaatst, waarbij het risico op besmetting met dit virus wordt vergroot met alle gevolgen van dien,” schrijven de petitionarissen verder.

Verder is aangekaart dat in de afgelopen periode is gebleken dat ook het verzorgen van online lessen niet werkt bij de leerlingen en studenten die niet in het bezit zijn van de basis benodigdheden om deze te kunnen volgen.

Bovendien zijn ook niet alle leerkrachten en docenten in het bezit van kennis van de hedendaagse digitale manier van lesoverdracht. “Wij kunnen dan ook geen ongelijkheid voorstaan op dit stuk en blijven erbij dat ieder kind recht heeft op gelijke kansen binnen het onderwijs. Voorts is beoordelen van de leerlingen en studenten op basis van het eerste en tweede kwartaal is onredelijk en zullen heel veel studenten hiervan de dupe worden,” aldus de petitionarissen.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.