fbpx

Studenten Juridische Wetenschappen naar CCJ Moot Court

Op donderdag 21 maart vertrekt een delegatie van de Faculteit der Juridische Wetenschappen naar Trinidad & Tobago voor deelname aan de CCJ Moot Court 2019.

De CCJ Moot Court is een jaarlijks terugkerende simulatie van de Caribbean Court of Justice rechtszitting, waarbij studenten van universiteiten uit verschillende Caricom-lidlanden als raadslieden tegen elkaar actuele cases van de CCJ bepleiten.

Ze doen op die manier niet alleen praktijkervaring op, maar hebben de kans om ook hun bijdrage te leveren aan de totstandkoming van gedegen uitspraken door de CCJ.

De studenten die namens de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) zullen participeren in de CCJ Moot Court 2019, zijn Gerrold Adipoera, Lucretia Olijfveld en Ratna Patandin. Zij worden begeleid door Shaiesta Nabibaks, die tevens het voorbereidings- en trainingsprogramma heeft gecoördineerd.

BEKIJK OOK
Ruim 250 niet ontplofte projectielen vernietigd

In dit programma hebben de studenten gedurende vier weken verschillende juridische en andere professionele trainingen en motivatiesessies gevolgd. De selectie van de studenten vond plaats op basis van hun internationale ervaring.

Om de deelname te kunnen faciliteren, heeft de faculteit naast eigen middelen ook een beroep op het bedrijfsleven gedaan voor de dekking van de kosten, waarbij de Surinaame Postspaarbank als hoofdsponsor de vliegtickets en reisverzekering van de studenten heeft bekostigd.

De AdeKus dankt alle sponsoren, trainers en adviseurs. De groep keert op zondag 24 maart 2019 terug naar Suriname.