fbpx
Facebook Pagelike Widget

Studenten in (bijna) alle landen staken tegen klimaatverandering

Redactie GFC Nieuws — Honderdduizenden scholieren over de hele wereld gaven vrijdag gehoor aan de oproep van de Zweedse tiener Greta Thunberg om te staken en zodoende actie te eisen tegen klimaatverandering. Sommige studenten liepen zelfs de klas uit terwijl zij aan de vooravond staan van examens.

De organisatoren denken dat er stakingen en demonstraties waren in meer dan 1.600 plaatsen in 110 landen , van Nieuw-Zeeland tot Syrië en Venezuela. Zij denken dat dit tot nu toe een van de grootste wereldwijde klimaatacties is van jongeren.

De website van Fridays for Future registreerde duizenden stakingen wereldwijd. Uit een overzicht blijkt dat er maar heel weinig landen zijn waar studenten zich niet bewust lijken van de gevaren van klimaatverandering.

Veertig weken geleden begon de 16-jarige Zweedse klimaatactiviste elke vrijdag met spijbelen om buiten het parlement van Stockholm te protesteren tegen de klimaatverandering. Dit inspireerde een grote wereldwijde staking op 15 maart, waar bijna 2 miljoen jongeren aan deelnamen.

De schoolstakers zeggen dat ze vanaf 20 september een week internationaal actie zullen voeren voor het klimaat, vóór een belangrijke top over klimaatverandering georganiseerd door de secretaris-generaal van de Verenigde Naties op 23 september.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…