fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Student overleeft operatie waarbij alle bloed uit haar lichaam werd gezogen

GFC NIEUWS- De 23-jarige universiteitsstudente Izzy Scott uit New York onderging eerder dit jaar een levensreddende operatie die onder meer inhield het draineren van alle bloed uit het lichaam.
In oktober 2018 werd bij Izzy pulmonale arteriële hypertensie (PAH) vastgesteld, een zeldzame, chronische longziekte.
Als de pulmonale arteriële hypertensie al een tijdje bestaat, is dat gevaarlijk voor het hart. Het hart krijgt namelijk steeds meer moeite om het bloed door de vaten in de longen te pompen. Omdat de rechterkamer van het hart het deel is dat bloed aan de longen levert, is het de rechter hartkamer die bij pulmonale arteriële hypertensie beschadigd raakt. De kamer wordt dan wijder, waardoor het hart minder krachtig kan pompen.
Omdat de rechter hartkamer tegen de linkerkamer ligt, komt door het uitzetten van die rechterkamer ook de linker in de problemen. De linkerkamer pompt het bloed door ons lichaam. Kan deze kamer minder bloed rondsturen omdat de rechterkamer erop drukt, dan daalt de gewone bloeddruk in onze vaten. Dat kan flauwvallen en andere gezondheidsproblemen veroorzaken. Zo zijn mensen met pulmonale arteriële hypertensie vaak erg moe en snel buiten adem.
Izzy begon zich in oktober 2018 onwel te voelen. Haar toestand was zo ernstig dat ze niet in staat was om zelf haar sokken aan te doen.
Nadat ze ruim een jaar worstelde met duizeligheid, pijn op de borst en kortademigheid werd eindelijk vastgesteld waaraan ze leed. Er moest drastisch worden ingegrepen.
Izzy vertelt dat ze eerst heel bang werd toen ze te horen kreeg wat de operatie inhield. Tijdens de operatie zou ze technisch dood zijn, omdat alle bloed uit haar lichaam zou worden gezogen. Alle bloedstollingen zouden hierdoor verwijderd worden.
De operatie verliep succesvol en is Izzy nu thuis aan het herstellen.

OOK INTERESSANT
Wegomlegging in verband met krijgsraadzitting vandaag