fbpx

Student Housing Campus Village bewijst behoefte

GFC NIEUWS- De Student Housing Campus Village bewijst tot nu toe haar behoefte aan huisvesting voor studenten.

De eerste fase van de wooncampus werd in februari in gebruik genomen en de leiding blikt tevreden terug op de afgelopen periode. Directeur Emanuel Scheek is niet ontevreden. Het aantal inwoners blijft groeien, wat de leiding positief stemt.

Wanneer over een jaar de tweede fase van het project is afgerond, zullen nog zo’n 400-500 personen geaccommodeerd kunnen worden. Er ligt ook een derde fase in de planning, waarbij er wat luxere kamers komen voor mensen die iets meer kunnen betalen of zij die nog studeren, maar een startend gezin hebben.

Scheek legt uit dat er aan bouwruimte geen gebrek is. Het terrein is zeer uitgestrekt en de huidige flats zijn ook groot opgezet. De directeur zegt dat de inwoners ook de gelegenheid hebben zich te ontspannen of anders te ontplooien.

Volgens Scheek lukt het de leiding aardig om de faciliteiten in goede staat te houden. Ondanks de lage huurprijzen kan men het hoofd goed boven water houden. De leiding krijgt van de inwoners ook de nodige ondersteuning, zeker als het gaat om bepaalde werkzaamheden op de campus. Zij doen ook suggesties om alles veel vlotter en beter te laten verlopen. Scheek: “Met de inzet van iedereen is het een heel goed jaar geweest.”

Hij benadrukt dat de campus zeker een oplossing is voor studerenden. Er zijn studenten uit zowel stad als district. Het betreft onder meer personen die geen gunstige huissituatie hadden om optimaal te studeren of zij die studeren en zelfstandig willen wonen. Verder zijn er ook personen uit het binnenland die de kans hebben gekregen om in het hoger onderwijs verder te gaan. Een andere groep zijn studenten die vanwege de af te leggen afstand, vanuit een district naar de stad, voor wonen op de campus kiezen.

BEKIJK OOK
BIBIS vat klachten over lange wachttijden visumaanvragen serieus op

Scheek vertelt verder dat er personen zijn die niet van het bestaan van de campus afwisten. “Ze ervaren dan het gemak wanneer ze hier binnenkomen”, aldus de directeur, die uitlegt dat vrijwel alle faciliteiten op de campus aanwezig zijn en ook in de omgeving.

Verder zijn de opleidingen welke de inwoners bezoeken ook dichtbij, zoals de Anton de Kom Universiteit en de UNASAT.

Er is 24 uur beveiliging en de campus beschikt over de faciliteiten om het de bewoners geriefelijk te maken. De studenten hebben onder meer de gelegenheid hun kleren te wassen en te drogen.

De leiding probeert de dienstverlening zo goed mogelijk te maken voor alle inwoners, waarbij de input van de inwoners onmisbaar is. Zij verlenen hun medewerking door bepaalde taken op zich te nemen en voor de rest wordt het werk uitbesteed.

Volgens de directeur is het een hele uitdaging om het geheel zeven dagen per week draaiende te houden. Er worden daarom momenteel voorbereidingen getroffen om het directieteam met twee tot drie personen te versterken.

De vacatures gaan begin volgend jaar de deur uit.